Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda

Kovačević: Ustavom određeno - delegate bira Narodna skupština Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 19.07.2024. 15:01

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Radovan Kovačević rekao je danas da je u Ustavu BiH jasno određeno da delegate iz reda srpskog naroda u Dom naroda bira Narodna skupština Republike Srpske, koja je, kako je istakao, taj posao završila.

On je naglasio da u Domu naroda treba da sjede delegati koji predstavljaju srpski, hrvatski i bošnjački narod, a ne oni koji predstavljaju Centralnu izbornu komisiju BiH, američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija ili Kristijana Šmita.

Kovačević je rekao da je Snježana Novaković Bursać danas u skladu sa Poslovnikom i svim procedurama učestvovala u radu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"To na koji način je ona glasala ili nije glasala je njeno lično pravo, kao i bilo koga od drugih 14 delegata u Domu naroda", rekao je Kovačević novinarima u Sarajevu nakon sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je rekao da se u ovom domu dvije godine radi, usvajaju zakoni, napravljeni su neki značajni koraci.

"Na osnovu toga što smo ovdje radili, prvo smo postali kandidat za članstvo u ЕU, pa su otvoreni i pregovori, a, evo, i danas smo usvojili budžet", naveo je Kovačević.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.