Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац у Москви на Међународном форуму "Руска енергетска седмица"

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2023. 16:56

Замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ и министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац учествује на тродневеном Међународном форуму "Руска енергетска седмица" у Москви, на позив потпредсједника Владе Руске Федерације Александра Новака.

Кошарац је данас присуствовао пленарној сједници којом је предсједавао предсједник Руске Федерације Владимир Путин.

Централна тема овогодишњег, шестог по реду, форума је "Нова стварност глобалне енергије: Изградња будућности". 

У оквиру панел дискусија, учесници ће разговарати о формирању глобалних цијена за снабдијевање енергијом и сировинама, изгледима за нафтну индустрију и климатској агенди.

Посебан фокус на овогодишњој "Руској енергетској седмици" биће на коришћењу дигиталних технологија у сектору нафте и енергената.

Циљ форума је представити перспективе руске индустрије, нафте и енергетике, као и потенцијале међународне сарадње у енергетици.

Форум ће послужити као платформа за дискусију о главним изазовима са којима се суочава енергетски сектор и актуелним проблемима који укључују развој гасне и нафтне индустрије, индустрије угља, петрохемије, електричне и нуклеарне енергије, обновљивих извора енергије, очувања енергије и повећања енергетске ефикасности.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)