Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac u Moskvi na Međunarodnom forumu "Ruska energetska sedmica"

  • Izvor: ATV
  • 11.10.2023. 16:56

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac učestvuje na trodnevenom Međunarodnom forumu "Ruska energetska sedmica" u Moskvi, na poziv potpredsjednika Vlade Ruske Federacije Aleksandra Novaka.

Košarac je danas prisustvovao plenarnoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Centralna tema ovogodišnjeg, šestog po redu, foruma je "Nova stvarnost globalne energije: Izgradnja budućnosti". 

U okviru panel diskusija, učesnici će razgovarati o formiranju globalnih cijena za snabdijevanje energijom i sirovinama, izgledima za naftnu industriju i klimatskoj agendi.

Poseban fokus na ovogodišnjoj "Ruskoj energetskoj sedmici" biće na korišćenju digitalnih tehnologija u sektoru nafte i energenata.

Cilj foruma je predstaviti perspektive ruske industrije, nafte i energetike, kao i potencijale međunarodne saradnje u energetici.

Forum će poslužiti kao platforma za diskusiju o glavnim izazovima sa kojima se suočava energetski sektor i aktuelnim problemima koji uključuju razvoj gasne i naftne industrije, industrije uglja, petrohemije, električne i nuklearne energije, obnovljivih izvora energije, očuvanja energije i povećanja energetske efikasnosti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.