Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Српска је реалност, Хелез да своју причу усмјери на ФБиХ

  • Извор: Агенције
  • 27.04.2024. 13:11

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац поручио је министру одбране Зукану Хелезу да, умјесто што пријети легитимно изабраном предсједнику Републике Српске Милораду Додику, своју причу усмјери ка Федерацији БиХ (ФБиХ) и Бошњацима који коначно треба да прихвате да је Српска реалност и да БиХ може опстати искључиво као дејтонска структура у договору два ентитета и три конститутивна народа.

"Нека коначно одустану од илузије да је неко друго рјешење могуће", навео је Кошарац на "Инстаграму".

Он је истакао да је проблем у ФБиХ, која се континуирано сврстава против Српске, Србије и српског народа.

"Свакодневно препознајемо моделе и интензитете таквих напада", нагласио је Кошарац.

Кошарац: Представници 'Тројке' на дневној основи праве атмосферу против Српске

Кошарац: Представници 'Тројке' на дневној основи праве атмосферу против Српске

Он је рекао да је српски народ окупљен око политика предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића које се темеље на миру, стабилности, дијалогу и договору у оквирима Дејтона и Устава.

"Јасно смо рекли да смо за европски пут, али не по сваку цијену како то поједини из ФБиХ желе. О чланству у НАТО могу само да сањају! Српска никада неће дати сагласност на то. Зато је крајње вријеме да престану са подвалама о евроатлантском путу БиХ", истакао је Кошарац.

Он је рекао да су одговори Републике Српске демократски.

"Не пристајемо на спин из ФБиХ и западних амбасада о милитантности и стварању нереда. Ко прича о рату? Хелез и остатак бошњачке политичке елите. Из Српске никада не долази ратнохушкачка реторика. Ми не прихватамо наметнути наратив и не желимо да учествујемо у антиуставним и антидејтонским рјешењима. Константо позивамо на договор, али се с правом питамо да ли је уопште могуће остварити сарадњу и дијелити простор са онима који подржавају фалсификоване садржаје којекаквих резолуција, а којима се жели сатанизовати српски народ", указао је Кошарац.

Кошарац: Марфи се мијеша у унутрашње ствари БиХ, закон о гасу неће бити усвојен

Кошарац: Марфи се мијеша у унутрашње ствари БиХ, закон о гасу неће бити усвојен

Он је рекао да Република Српске неће пристати на подвале.

"Умјесто што пријети легитимно изабраном предсједнику Српске Милораду Додику, Зукану Хелезу било би неупоредиво боље, а грађанима корисније, да своју енергију усмјери на сређивање стања у ФБиХ", поручио је Кошарац.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез поручио је предсједнику Републике Српске Милораду Додику да заборави отцјепљење од БиХ, јер би у том случају дошло до рата. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.