Замјеник предсједавајуће СМ БиХ

Кошарац: Представници 'Тројке' на дневној основи праве атмосферу против Српске

  • Извор: СРНА
  • 26.04.2024. 17:04

По налогу амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија, представници странака "тројке" на дневној основи праве атмосферу против Републике Српске и предсједника Милорада Додика, а то ће им се обити о главу, јер ће страдалник бити БиХ, оцијенио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је оцијенио да је жалосно што "тројка" упорно призива међународни интервенционизам, показујући тиме невјероватан политички аматеризам.

"Неће им проћи тај задати политички императив да Сарајево и странци поништавају изборну вољу грађана (Републике) Српске. Српска зна свој пут и демократски одговор на таква настојања", нагласио је Кошарац.


Амиџић: Конаковић као да се надувао па помијешао нас из Српске са дешавањима у ФБиХ

Амиџић: Конаковић као да се надувао па помијешао нас из Српске са дешавањима у ФБиХ

Кошарац је навео и да није новост да "тројка" понизно и беспоговорно слуша странке и прихвата наметнута рјешења, наводећи да је "памет `тројке`" у Амбасади САД и ОХР-а, те да су представници ових странака искључиво мегафони.

"Њихово је само да, попут покварене плоче кажу `да` на све што им (амбасадор САД у БиХ Мајкл) Марфи, (Кристијан) Шмит и компанија делегирају као задатак", написао је Кошарац на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Коментаришући изјаву посланика Наше странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Предрага Којовића да "коалиција на нивоу БиХ више не постоји", Кошарац је нагласио да она не постоји, јер није ни постојала, истичући да се институције на заједничком нивоу састављају од представника Републике Српске и Федерације БиХ (ФБиХ).

"Зато ме и не чуди што Којовић мисли да од (Кристијана) Шмита нема даље, нити може боље. Не смета њему што је нелегитимни странац погазио Устав земље у коју се куне. Не смета њему ни наметање закона. Све то Којовићу и иним Којовићима иде у рок службе западним амбасадама", рекао је Кошарац и додао да "тројка" по сопственом признању, ипак веже коња гдје јој ага каже.


Додик: Коначно је неко из Сарајева признао оно што ми годинама говоримо

Додик: Коначно је неко из Сарајева признао оно што ми годинама говоримо

Кошарац је напоменуо да је чињеница да "тројка" избјегава оно на чему инсистира Република Српска, а то је договор два ентитета и три конститутивна народа, уз поштовање Устава и дејтонске структуре.

Он је констатовао да се "тројка", умјесто домаћем рјешењу, упорно окреће странцима и бира да буде марионета појединих амбасада.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.