Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Саботажа доласка Вулина дипломатски скандал

  • Извор: АТВ
  • 05.08.2024. 20:17

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац каже да је саботажа доласка потпредсједника Владе Србије Александра Вулина у Пребиловце дипломатски скандал без преседана.

"Чињеница да су министри Тројке саботирали долазак потпредсједника Владе Србије Александра Вулина у Пребиловце представља дипломатски скандал без преседана. Конаковић и Форто су у потпуности игнорисали захтјев за прелет државног авиона Србије и долазак Вулина на обиљежавање 83. годишњице једног од најсвирепијих злочина почињених над српским народом током Другог свјетског рата у злочиначкој НДХ", каже Кошарац.

Он истиче да је у току дана неколико пута лично покушавао да ступи у контакт са Конаковићем и Фортом како би се ријешиле процедуралне формалности, али су се они оглушили на позиве.

"Напросто су популистички игнорисали наше захтјеве и нису издали потребне сагласности.  Спријечити доказаног српског патриоту Вулина да дође у Пребиловце и ода почаст недужно страдалом српском народу не само да је монструозно и нељудски, већ је и катастрофална порука за мир, стабилност и регионалну сарадњу.  Конаковић и Форто настављају са радикализацијом прилика и свеопштом хајком на српски народ. Мало им је било што су спријечили долазак полицајаца, а затим и хеликоптера из Србије у Српску, угрожавајући безбједност грађана и њихове имовине. Сада су одлучили да на изузетно перфидан начин саботирају и долазак званичника Србије. То је апсолутно неприхватљиво и изразито непријатељско понашање према српском народу", каже Кошарац.

Вулину забрањен улазак у БиХ

Вулину забрањен улазак у БиХ

Наглашава да бошњачки политички фактор треба добро да размисли какве поруке шаљу и какве ће политичке посљедице имати њихове скандалозне одлуке.

"Ма колико се трудили, они неће успјети у изопаченој намјери да сакрију истину о страдању српског народа! 

Српска и Србија ће, на темељу иницијативе предсједника Милорада Додик и Александра Вучића, наставити да заједно обиљежавају важне датуме у нашој националној историји, сјећајући се са пијететом свих наших жртава", нагласио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Емисија: На ивици терена

    У првом издању специјалних емисија #наивицитерена посвећених спектакуларном ХЕКТОР ФАЈТ НАЈТ 5, који ће 6. септембра у дворани Борик окупити четворицу кикбоксера у категорији до 86 килограма, упознајте првог борца, Срђана Шућура!

  • 21:00 Филм: Љубавна пјесма за Бобија Лонга (12+)

    Филм: Љубавна пјесма за Бобија Лонга (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм