Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Sabotaža dolaska Vulina diplomatski skandal

  • Izvor: ATV
  • 05.08.2024. 20:17

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac kaže da je sabotaža dolaska potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina u Prebilovce diplomatski skandal bez presedana.

"Činjenica da su ministri Trojke sabotirali dolazak potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina u Prebilovce predstavlja diplomatski skandal bez presedana. Konaković i Forto su u potpunosti ignorisali zahtjev za prelet državnog aviona Srbije i dolazak Vulina na obilježavanje 83. godišnjice jednog od najsvirepijih zločina počinjenih nad srpskim narodom tokom Drugog svjetskog rata u zločinačkoj NDH", kaže Košarac.

On ističe da je u toku dana nekoliko puta lično pokušavao da stupi u kontakt sa Konakovićem i Fortom kako bi se riješile proceduralne formalnosti, ali su se oni oglušili na pozive.

"Naprosto su populistički ignorisali naše zahtjeve i nisu izdali potrebne saglasnosti.  Spriječiti dokazanog srpskog patriotu Vulina da dođe u Prebilovce i oda počast nedužno stradalom srpskom narodu ne samo da je monstruozno i neljudski, već je i katastrofalna poruka za mir, stabilnost i regionalnu saradnju.  Konaković i Forto nastavljaju sa radikalizacijom prilika i sveopštom hajkom na srpski narod. Malo im je bilo što su spriječili dolazak policajaca, a zatim i helikoptera iz Srbije u Srpsku, ugrožavajući bezbjednost građana i njihove imovine. Sada su odlučili da na izuzetno perfidan način sabotiraju i dolazak zvaničnika Srbije. To je apsolutno neprihvatljivo i izrazito neprijateljsko ponašanje prema srpskom narodu", kaže Košarac.

Vulinu zabranjen ulazak u BiH

Vulinu zabranjen ulazak u BiH

Naglašava da bošnjački politički faktor treba dobro da razmisli kakve poruke šalju i kakve će političke posljedice imati njihove skandalozne odluke.

"Ma koliko se trudili, oni neće uspjeti u izopačenoj namjeri da sakriju istinu o stradanju srpskog naroda! 

Srpska i Srbija će, na temelju inicijative predsjednika Milorada Dodik i Aleksandra Vučića, nastaviti da zajedno obilježavaju važne datume u našoj nacionalnoj istoriji, sjećajući se sa pijetetom svih naših žrtava", naglasio je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera