Савјет министара

Кошарац поручио представницима Словеније, Пољске и Румуније: Мало сте се прерачунали

  • Извор: СРНА
  • 06.06.2024. 18:09

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је изузетно лицемјерно од представника Словеније, Пољске и Румуније да данас држе лекције о европским вриједностима и заштити људских права, док истовремено дају подршку срамној резолуцији о Сребреници и учествују у пројекту сатанизације српског народа на темељу фалсификованих историјских догађаја и података.

"Нису били забринути за европске вриједности када су одлучили да дају глас за резолуцију и неосновано етикетирање српског народа. Није их занимало то што је резолуција једнострано и унилатерално, самовољом бошњачких политичара дошла пред Генералну скупштину УН", истакао је Кошарац.

Нису тада рекли, додао је он, да је то опасно антиуставно и антидејтонско дјеловање, нити су питали представнике српског народа шта мисле о томе, није их занимало.

Ковачевић: Суштина је гдје год да Срби живе више никада неће бити сами

Ковачевић: Суштина је гдје год да Срби живе више никада неће бити сами

Када су дали подршку урушавању Устава и Дејтонског споразума, те разградњи БиХ, указао је Кошарац, нису бринули за њен европски пут, подлегли су притисцима САД и дијела западних земаља, па су из страха гласали за резолуцију.

"А данас би да нама просипају накнадну памет и држе нам лекције?! Да ли стварно вјерују у то да српском народу могу одузети достојанство, да у случају мог народа не важе људска права и европске вриједности? Да нас могу погазити и понизити?! Да ћемо погнути главу и понизно гледати њихове лоше намјере?! Мало су се прерачунали у таквим математикама. То код нас не игра!", поручио је Кошарац.

Немојте, навео је он, да вас завара Конаковићево одметништво од званичне политике у БиХ, његова хајдучија и некакве квазидипломатске ноте.

Дачић открио мотив троструког убиства: Алекса пуцао у бабу, дједа и оца

Дачић открио мотив троструког убиства: Алекса пуцао у бабу, дједа и оца

"То није званичан ни усаглашен став из БиХ. То је узурпација и злоупотреба спољне политике БиХ. То је бошњачка вишедеценијска заблуда да БиХ припада само једном народу и да је могуће презентовати ставове бошњачке политике као једине релевантне у БиХ", објавио је Кошарац на "Инстаграму".

Пратите нас и путем Вибера