Savjet ministara

Košarac poručio predstavnicima Slovenije, Poljske i Rumunije: Malo ste se preračunali

  • Izvor: SRNA
  • 06.06.2024. 18:09

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je izuzetno licemjerno od predstavnika Slovenije, Poljske i Rumunije da danas drže lekcije o evropskim vrijednostima i zaštiti ljudskih prava, dok istovremeno daju podršku sramnoj rezoluciji o Srebrenici i učestvuju u projektu satanizacije srpskog naroda na temelju falsifikovanih istorijskih događaja i podataka.

"Nisu bili zabrinuti za evropske vrijednosti kada su odlučili da daju glas za rezoluciju i neosnovano etiketiranje srpskog naroda. Nije ih zanimalo to što je rezolucija jednostrano i unilateralno, samovoljom bošnjačkih političara došla pred Generalnu skupštinu UN", istakao je Košarac.

Nisu tada rekli, dodao je on, da je to opasno antiustavno i antidejtonsko djelovanje, niti su pitali predstavnike srpskog naroda šta misle o tome, nije ih zanimalo.

Kovačević: Suština je gdje god da Srbi žive više nikada neće biti sami

Kovačević: Suština je gdje god da Srbi žive više nikada neće biti sami

Kada su dali podršku urušavanju Ustava i Dejtonskog sporazuma, te razgradnji BiH, ukazao je Košarac, nisu brinuli za njen evropski put, podlegli su pritiscima SAD i dijela zapadnih zemalja, pa su iz straha glasali za rezoluciju.

"A danas bi da nama prosipaju naknadnu pamet i drže nam lekcije?! Da li stvarno vjeruju u to da srpskom narodu mogu oduzeti dostojanstvo, da u slučaju mog naroda ne važe ljudska prava i evropske vrijednosti? Da nas mogu pogaziti i poniziti?! Da ćemo pognuti glavu i ponizno gledati njihove loše namjere?! Malo su se preračunali u takvim matematikama. To kod nas ne igra!", poručio je Košarac.

Nemojte, naveo je on, da vas zavara Konakovićevo odmetništvo od zvanične politike u BiH, njegova hajdučija i nekakve kvazidiplomatske note.

Dačić otkrio motiv trostrukog ubistva: Aleksa pucao u babu, djeda i oca

Dačić otkrio motiv trostrukog ubistva: Aleksa pucao u babu, djeda i oca

"To nije zvaničan ni usaglašen stav iz BiH. To je uzurpacija i zloupotreba spoljne politike BiH. To je bošnjačka višedecenijska zabluda da BiH pripada samo jednom narodu i da je moguće prezentovati stavove bošnjačke politike kao jedine relevantne u BiH", objavio je Košarac na "Instagramu".

Pratite nas i putem Vibera