Министар спољне трговине и економских односа

Кошарац: Напади бошњачке политичке структуре на предсједнике Српске и Србије скупљање политичких поена

  • Извор: СРНА
  • 28.05.2024. 18:52

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташа Кошарац рекао је да је позив предсједнику Србије Александру Вучићу да дође у Поточаре провокација и да они који се код Бошњака боре за лидерске позиције истовремено и на исти начин нападају и Вучића и предсједника Републике Српске Милорада Додика како би добили што више политичких поена.

Кошарац је рекао да се од Вучића никада није чула запаљива реторика, него само промоција политике мира, стабилности и толеранције.

Он је рекао да политички отровне стријеле долазе из Федерације Бих /ФБиХ/ и политичких странака са сједиштем у Сарајеву, с циљем да заузму боље политичке позиције пред предстојеће изборе.

Њемачки медиј о картелу

Њемачки медиј о картелу "Тито и Дино" и наводним везама с Конаковићем

"Из потребе да заузму мјесто лидера Бошњака и не презају. Провоцирају и удружили су се с онима који су против интереса Републике Српске и српског народа и аплаудирају онима који доносе одлуке против српског народа и институција Српске", рекао је Кошарац новинарима у Сарајеву.

Он је подсјетио на дешавања у Поточарима 2015. године, када се, како је навео, десио покушај атентата на предсједника Србије и рекао да је Вучић изузетно толерантан.

"Жао ми је што таква ментална структура станује у Сарајеву. Жао ми је што не постоји спремност с њихове стране да уваже чињенице да је Република Српска свој суверенитет унијела и овјерила кроз дејтонски мировни споразум и да има снажне институције које су посвећене миру и стабилности.

Траже санкције за Конаковића због угрожавања безбједности Вучића

Траже санкције за Конаковића због угрожавања безбједности Вучића

"Посвећене су уставној композицији да промовишу договор представника три конститутивна народа и два ентитета без странаца", нагласио је Кошарац.

Он је изразио жаљење што се на сваки могући начин настоји нанијети политичка штета Србији.

"У свим ситуацијама у којим смо се налазили, Србија је била та која је пружала руку БиХ", напоменуо је Кошарац.

Он је нагласио да је Конаковићев позови Вучићу да дође у Поточаре провокација и да је Конаковић само хтио да покаже у Сарајеву да је важан.

Вучић: Ако будем убијен одговоран је Елмедин Конаковић

Вучић: Ако будем убијен одговоран је Елмедин Конаковић

"На сваки могући начин жели да концентрише пажњу националне бошњачке структуре, да је он сада нови Алија. Он жели да буде нови Алија. Он тако користи и бошњачко - бошњачки сукоб, сукоб са Бакиром, да би он био Алија", оцијенио је Кошарац.

Он је поручио да је циљ политичке структуре из Републике Српске промоција мира и стабилности и сарадња са свима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.