Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac: Napadi bošnjačke političke strukture na predsjednike Srpske i Srbije skupljanje političkih poena

  • Izvor: SRNA
  • 28.05.2024. 18:52

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac rekao je da je poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da dođe u Potočare provokacija i da oni koji se kod Bošnjaka bore za liderske pozicije istovremeno i na isti način napadaju i Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kako bi dobili što više političkih poena.

Košarac je rekao da se od Vučića nikada nije čula zapaljiva retorika, nego samo promocija politike mira, stabilnosti i tolerancije.

On je rekao da politički otrovne strijele dolaze iz Federacije Bih /FBiH/ i političkih stranaka sa sjedištem u Sarajevu, s ciljem da zauzmu bolje političke pozicije pred predstojeće izbore.

Njemački medij o kartelu

Njemački medij o kartelu "Tito i Dino" i navodnim vezama s Konakovićem

"Iz potrebe da zauzmu mjesto lidera Bošnjaka i ne prezaju. Provociraju i udružili su se s onima koji su protiv interesa Republike Srpske i srpskog naroda i aplaudiraju onima koji donose odluke protiv srpskog naroda i institucija Srpske", rekao je Košarac novinarima u Sarajevu.

On je podsjetio na dešavanja u Potočarima 2015. godine, kada se, kako je naveo, desio pokušaj atentata na predsjednika Srbije i rekao da je Vučić izuzetno tolerantan.

"Žao mi je što takva mentalna struktura stanuje u Sarajevu. Žao mi je što ne postoji spremnost s njihove strane da uvaže činjenice da je Republika Srpska svoj suverenitet unijela i ovjerila kroz dejtonski mirovni sporazum i da ima snažne institucije koje su posvećene miru i stabilnosti.

Traže sankcije za Konakovića zbog ugrožavanja bezbjednosti Vučića

Traže sankcije za Konakovića zbog ugrožavanja bezbjednosti Vučića

"Posvećene su ustavnoj kompoziciji da promovišu dogovor predstavnika tri konstitutivna naroda i dva entiteta bez stranaca", naglasio je Košarac.

On je izrazio žaljenje što se na svaki mogući način nastoji nanijeti politička šteta Srbiji.

"U svim situacijama u kojim smo se nalazili, Srbija je bila ta koja je pružala ruku BiH", napomenuo je Košarac.

On je naglasio da je Konakovićev pozovi Vučiću da dođe u Potočare provokacija i da je Konaković samo htio da pokaže u Sarajevu da je važan.

Vučić: Ako budem ubijen odgovoran je Еlmedin Konaković

Vučić: Ako budem ubijen odgovoran je Еlmedin Konaković

"Na svaki mogući način želi da koncentriše pažnju nacionalne bošnjačke strukture, da je on sada novi Alija. On želi da bude novi Alija. On tako koristi i bošnjačko - bošnjački sukob, sukob sa Bakirom, da bi on bio Alija", ocijenio je Košarac.

On je poručio da je cilj političke strukture iz Republike Srpske promocija mira i stabilnosti i saradnja sa svima.

Pratite nas i putem Vibera