Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Мајке Сребренице постале политичко удружење, јесу ли сузе српских мајки мање вриједне

  • Извор: АТВ
  • 30.04.2024. 11:09

Као човјек и политичар саосјећам са болом свих жртава рата, укључујући и мајке Сребренице, но, жалосна је пракса да се удружења жртава политизују и уплићу у политику, злоупотребљавајући своју бол, истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

''Мајке Сребренице постале су политичко удружење, које је мобилизовано с једним циљем - што више оцрнити и сатанизовати српски народ. То је недопустиво. Апсолутно је неприхватљив једностран приступ и изношење неистина са намјером да се српски народ етикетира као геноцидан'', додаје Кошарац.

Упитао је шта је са српским жртвама?

''Јесу ли сузе српских мајки мање вриједне? Да ли су свјетским моћницима и УН-у црне мараме српских мајки мање вредне пажње и извињења од белих марама мајки Сребренице? Ко је убијао Србе у Сарајеву, Подрињу, Јошаници...? Зашто Суљагић, Субашићева, Конаковић и други бошњачки званичници не причају о томе? Шта је са логорима за Србе? О томе се ћути'', навео је Кошарац на Инстаграму.

Кошарац: Ако ФБиХ не жели договор са Српском, шта друго преостаје него мирно раздруживање

Кошарац: Ако ФБиХ не жели договор са Српском, шта друго преостаје него мирно раздруживање

Додаје, да су умјесто борбе за истину, изабрали су пријетње и хајку на српски народ, Српску и Србију.

''На дневној основи нападају предсједнике Додика и Вучића, призивајући међународни интервенционизам у константној тежњи за укидањем Српске. Никоме то ништа добро неће донијети. Република Српска је реалност. Порука Српске је мир, сарадња и међусобно уважавање. Ако то не желе, мирно раздруживање је једина опција'', напомиње Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.