Порука уочи наставка суђења

Кошарац: Ако ФБиХ не жели договор са Српском, шта друго преостаје него мирно раздруживање

  • Извор: АТВ
  • 29.04.2024. 10:06

Данас се наставља фарса пред неуставним Судом БиХ у политички монтираном процесу против легитимно и легално изабраног предсједника Српске Милорада Додика, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ Сташа Кошарац.

Он је поручио да предсједник Додик манифестује изборну вољу једног народа и сваким даном има све већу подршку грађана Српске. 

„Његове политике препознате су у регионалним и свјетским оквирима као политике мира, стабилности и поштовања права. То су политике које се темеље на Уставу и Дејтону, те позивају на унутрашњи договор сва ентитета и три конститутивна народа, без страног интервенционизма“, истакао је Кошарац.

Нажалост, каже она, таква политика је усамљена у БиХ. Из бошњачког дијела ФБиХ константно имамо политике конфликта, нестабилности, сталне пријетње ратом и мобилизацију ратних структура. Бошњачки политички званичници упорно буде авети рата, а онда подмукло намећу наратив да су Додик и Српска кривци, изјавио је Кошарац уочи наставка суђења Додику и в.д. директору Службеног гласника Милошу Лукићу.

У Суду БиХ наставак суђења Додику и Лукићу

У Суду БиХ наставак суђења Додику и Лукићу

"Нико од њих никада није рекао ријеч против политички монтираног процеса, односно прогона легитимно и народном вољом изабраног предсједника Додика. Аплаудирају и подржавају све оно што је против Српске, српског народа и предсједника Додика, којег је тај народ изабрао, почев од политичког прогона пред неуставним Судом БиХ, резолуције о Сребреници, наметања закона и слично“, навео је Кошарац.

Подсјећа како Бошњаци са усхићењем кличу нелегитимном странцу и бјелосвјетским пробисвијетима када девастирају Устав и дејтонску структуру БиХ. 

„Крајње је вријеме да се погледају у огледало и кажу како је могуће да желе да живе са српским народом, а све што раде усмјерено је против тог народа? С ким желе да развијају партнерство ако су против оних које српски народ на демократски начин бира? Шта они хоће и шта очекују?! Сити смо лицемерја и подвала! Ова земља може опстати искључиво као дејтонска структура, састављена од Српске и ФБиХ и три конститутивна народа“, изјавио је министар у Савјету министара БиХ.

Врањеш: Интервенцијом Шмита Изборни закон изгубио сваки смисао

Врањеш: Интервенцијом Шмита Изборни закон изгубио сваки смисао

Ако ФБиХ не жели договор и партнерство са Српском, шта друго преостаје него мирно раздруживање, поручио је. 

„Српска неће остати у неуставној и недејтонској земљи од које странци праве колонију, а у којој се српском народу жели ставити терет који му не припада и погазити његова права“, навео је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.