Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Majke Srebrenice postale političko udruženje, jesu li suze srpskih majki manje vrijedne

  • Izvor: ATV
  • 30.04.2024. 11:09

Kao čovjek i političar saosjećam sa bolom svih žrtava rata, uključujući i majke Srebrenice, no, žalosna je praksa da se udruženja žrtava politizuju i upliću u politiku, zloupotrebljavajući svoju bol, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

''Majke Srebrenice postale su političko udruženje, koje je mobilizovano s jednim ciljem - što više ocrniti i satanizovati srpski narod. To je nedopustivo. Apsolutno je neprihvatljiv jednostran pristup i iznošenje neistina sa namjerom da se srpski narod etiketira kao genocidan'', dodaje Košarac.

Upitao je šta je sa srpskim žrtvama?

''Jesu li suze srpskih majki manje vrijedne? Da li su svjetskim moćnicima i UN-u crne marame srpskih majki manje vredne pažnje i izvinjenja od belih marama majki Srebrenice? Ko je ubijao Srbe u Sarajevu, Podrinju, Jošanici...? Zašto Suljagić, Subašićeva, Konaković i drugi bošnjački zvaničnici ne pričaju o tome? Šta je sa logorima za Srbe? O tome se ćuti'', naveo je Košarac na Instagramu.

Košarac: Ako FBiH ne želi dogovor sa Srpskom, šta drugo preostaje nego mirno razdruživanje

Košarac: Ako FBiH ne želi dogovor sa Srpskom, šta drugo preostaje nego mirno razdruživanje

Dodaje, da su umjesto borbe za istinu, izabrali su prijetnje i hajku na srpski narod, Srpsku i Srbiju.

''Na dnevnoj osnovi napadaju predsjednike Dodika i Vučića, prizivajući međunarodni intervencionizam u konstantnoj težnji za ukidanjem Srpske. Nikome to ništa dobro neće donijeti. Republika Srpska je realnost. Poruka Srpske je mir, saradnja i međusobno uvažavanje. Ako to ne žele, mirno razdruživanje je jedina opcija'', napominje Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.