"Резолуција неће донијети ништа добро ниједном народу у БиХ"

Кошарац: Чиме се заправо хвали Златко Лагумџија?

  • 18.05.2024. 17:53

Резолуција неће донијети ништа добро ниједном народу у БиХ. Неће ни Златко Лагумџија постати историјска личност, рекао је Сташа Кошарац, замјеник предсједавајућег Савјета министар коментаришући изјаву Златка Лагумџије да је “усаглашена коначна верзија резолуције”.

"Чиме се заправо хвали Златко Лагумџија када еуфорично саопштава да је “усаглашена коначна верзија резолуције”?! 

Хвали ли се нападом на уставни поредак у БиХ? Хвали ли тиме што је на најгрубљи начин злоупотријебио положај? 

Хвали ли се тиме што је једнострано и самовољно упутио резолуцију у УН, без става и сагласности надлежних институција, прије свега Предсједништва БиХ, као јединог органа надлежног за вођење спољне политике? Са ким је Лагумџија усаглашавао било шта без претходне обавезне сагласности Предсједништва БиХ? 

Хвали ли се тиме што ће бити директни кривац за трајне посљедице по унутрашње односе у БиХ и (не)могућност договора? 

Хвали ли се тиме што ће ма основу лажи, подвала и фалсификата покушати да сатанизује српски народ у болесној тежњи за уништавањем Републике Српске", навео је замјеник предсједавајућег Савјета министар Сташа Кошарац.

Кошарац каже да је "Лагумџија увијек био допуна политици Алије Изетбеговића".

"Тај лажни социјалдемократа увијек је био допуна политици Алије Изетбеговића, његов ратни функционер и човјек који је ‘90-их година рушио тадашњи Устав СР БиХ. Данас руши дејтонску структуру и дејтонски Устав. И тада, као и данас циљ им је био исти - стварање исламске државе. 

Тада су имали исламску декларацију, данас имају резолуцију. 

Исламска држава БиХ није успјела ‘90-их година. Неће успјети ни данас, ма колико се западни спонзори и коспонзори трудили да кроз срамну резолуцију оперу крваве руке од властитих злочина на Блиском истоку. 

Та резолуција у историјском контексту неће значити ништа, али ће умногоме утицати на политичке односе и даље продубљивање кризе у БиХ. О томе је требало да размишљају они који су унилатерално покренули питање њеног усвајања у УН. 

Лагумџија је први у низу који ће морати да одговара за то. И ту се поново показује исправност политике српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић да против њега поднесе кривичну пријаву. 

Резолуција неће донијети ништа добро ниједном народу у БиХ. Неће ни Златко Лагумџија постати историјска личност. Тек један у низу који су свесрдно допринијели распаду БиХ", рекао је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм