"Rezolucija neće donijeti ništa dobro nijednom narodu u BiH"

Košarac: Čime se zapravo hvali Zlatko Lagumdžija?

  • 18.05.2024. 17:53

Rezolucija neće donijeti ništa dobro nijednom narodu u BiH. Neće ni Zlatko Lagumdžija postati istorijska ličnost, rekao je Staša Košarac, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministar komentarišući izjavu Zlatka Lagumdžije da je “usaglašena konačna verzija rezolucije”.

"Čime se zapravo hvali Zlatko Lagumdžija kada euforično saopštava da je “usaglašena konačna verzija rezolucije”?! 

Hvali li se napadom na ustavni poredak u BiH? Hvali li time što je na najgrublji način zloupotrijebio položaj? 

Hvali li se time što je jednostrano i samovoljno uputio rezoluciju u UN, bez stava i saglasnosti nadležnih institucija, prije svega Predsjedništva BiH, kao jedinog organa nadležnog za vođenje spoljne politike? Sa kim je Lagumdžija usaglašavao bilo šta bez prethodne obavezne saglasnosti Predsjedništva BiH? 

Hvali li se time što će biti direktni krivac za trajne posljedice po unutrašnje odnose u BiH i (ne)mogućnost dogovora? 

Hvali li se time što će ma osnovu laži, podvala i falsifikata pokušati da satanizuje srpski narod u bolesnoj težnji za uništavanjem Republike Srpske", naveo je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministar Staša Košarac.

Košarac kaže da je "Lagumdžija uvijek bio dopuna politici Alije Izetbegovića".

"Taj lažni socijaldemokrata uvijek je bio dopuna politici Alije Izetbegovića, njegov ratni funkcioner i čovjek koji je ‘90-ih godina rušio tadašnji Ustav SR BiH. Danas ruši dejtonsku strukturu i dejtonski Ustav. I tada, kao i danas cilj im je bio isti - stvaranje islamske države. 

Tada su imali islamsku deklaraciju, danas imaju rezoluciju. 

Islamska država BiH nije uspjela ‘90-ih godina. Neće uspjeti ni danas, ma koliko se zapadni sponzori i kosponzori trudili da kroz sramnu rezoluciju operu krvave ruke od vlastitih zločina na Bliskom istoku. 

Ta rezolucija u istorijskom kontekstu neće značiti ništa, ali će umnogome uticati na političke odnose i dalje produbljivanje krize u BiH. O tome je trebalo da razmišljaju oni koji su unilateralno pokrenuli pitanje njenog usvajanja u UN. 

Lagumdžija je prvi u nizu koji će morati da odgovara za to. I tu se ponovo pokazuje ispravnost politike srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović da protiv njega podnese krivičnu prijavu. 

Rezolucija neće donijeti ništa dobro nijednom narodu u BiH. Neće ni Zlatko Lagumdžija postati istorijska ličnost. Tek jedan u nizu koji su svesrdno doprinijeli raspadu BiH", rekao je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera