Министар иностраних послова

Конаковић ће тражити ревизију свих споразума: Не вјерујем Србији, а ни Хрватској још не вјерујем

  • Извор: Кликс
  • 31.07.2024. 16:36

Министар иностраних послова БиХ Елмедин Конаковић је тражио данас да се на дневни ред сједнице Савјета министара стави суспензија Споразума о полицијској сарадњи БиХ и Србије. То су одбили министри из Републике Српске, а након сједнице се обратио Конаковић.

На питање новинара да ли ће тражити само суспензију споразума са Србијом или осталих 25 споразума, који су слични као и онај који је Конаковићу споран, одговорио је да хоће, али да су српски полицајци највећи проблем. Образложио је и зашто.

“Зато што је полиција Србије по пресудама из Хага у случајевима Станишић, Симатовић и други, слала своје полицајце и у Приједор и друга мјеста, и учествовала у ратним активностима, које су резултирали геноцидом и убијањем. Зато што у ту Србију и такву полицију, ја не вјерујем", поручио је.

Осим Србији, Конаковић наводи да не вјерује ни Хрватској.

Конаковић писао Дачићу, жели укинути споразум о сарадњи са полицијом Србије: ''Ништа од тога''

Конаковић писао Дачићу, жели укинути споразум о сарадњи са полицијом Србије: ''Ништа од тога''

"Све док оспоравају суверенитет БиХ, док заобилазе државне институције, док говоре да је Република Српска држава, док дерогирају наше институције, ја таквој Србији не вјерујем. Ни Хрватској још увијек не вјерујем. На путу су успостављања повјерења. Не вјерујем тим полицијама. Залажем се за ревизију јер желим БиХ да вратим надлежности", навео је он.

Претходно су током сједнице конференцију за медије одржали и министри из Републике Српске, Ненад Нешић и Сташа Кошарац. Они су нагласили да овакав приједлог не може проћи у Савјету министара БиХ све док они сједе у тој институцији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)