Ministar inostranih poslova

Konaković će tražiti reviziju svih sporazuma: Ne vjerujem Srbiji, a ni Hrvatskoj još ne vjerujem

  • Izvor: Kliks
  • 31.07.2024. 16:36

Ministar inostranih poslova BiH Еlmedin Konaković je tražio danas da se na dnevni red sjednice Savjeta ministara stavi suspenzija Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije. To su odbili ministri iz Republike Srpske, a nakon sjednice se obratio Konaković.

Na pitanje novinara da li će tražiti samo suspenziju sporazuma sa Srbijom ili ostalih 25 sporazuma, koji su slični kao i onaj koji je Konakoviću sporan, odgovorio je da hoće, ali da su srpski policajci najveći problem. Obrazložio je i zašto.

“Zato što je policija Srbije po presudama iz Haga u slučajevima Stanišić, Simatović i drugi, slala svoje policajce i u Prijedor i druga mjesta, i učestvovala u ratnim aktivnostima, koje su rezultirali genocidom i ubijanjem. Zato što u tu Srbiju i takvu policiju, ja ne vjerujem", poručio je.

Osim Srbiji, Konaković navodi da ne vjeruje ni Hrvatskoj.

Konaković pisao Dačiću, želi ukinuti sporazum o saradnji sa policijom Srbije: ''Ništa od toga''

Konaković pisao Dačiću, želi ukinuti sporazum o saradnji sa policijom Srbije: ''Ništa od toga''

"Sve dok osporavaju suverenitet BiH, dok zaobilaze državne institucije, dok govore da je Republika Srpska država, dok derogiraju naše institucije, ja takvoj Srbiji ne vjerujem. Ni Hrvatskoj još uvijek ne vjerujem. Na putu su uspostavljanja povjerenja. Ne vjerujem tim policijama. Zalažem se za reviziju jer želim BiH da vratim nadležnosti", naveo je on.

Prethodno su tokom sjednice konferenciju za medije održali i ministri iz Republike Srpske, Nenad Nešić i Staša Košarac. Oni su naglasili da ovakav prijedlog ne može proći u Savjetu ministara BiH sve dok oni sjede u toj instituciji.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.