Бањалука

Којић: Одгађање гласања показало би да већина у свијету зна истину о Сребреници

  • Извор: СРНА
  • 14.05.2024. 15:37

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је Срни да би најновије одгађање гласања у Генералној скупштини УН о антисрпској резолуцији показало да већина у свијету зна истину - да се у Сребреници јула 1995. године није десио геноцид.

"Очигледно је и промјена начина гласања недовољна да се добије довољан број гласова и изгласа таква срамна резолуција", оцијенио је Којић.

Којић је навео да би одгађање гласања о резолуцији показало и да је све оно што су породице жртава и представници Републике Српске и Србије у претходном периоду урадили на доказивању истине имало ефекта и одјека код држава којима је презентована лажна слика о догађајима у Сребреници и Подрињу.


СНСД Бијељина: Опозиционе партије се утркују у додворавању центрима изван Српске

СНСД Бијељина: Опозиционе партије се утркују у додворавању центрима изван Српске

"Свијет је схватио и видио чињенице и о нашем страдању, видио је да ми нисмо геноцидан народ и да је лаж која се годинама сервира у западним медијима производ оних који су геноцидни и који желе ту хипотеку и терет да скину са својих леђа и пребаце је на Србе", рекао је Којић.

Он сматра да руководство и Србије и Републике Српске раде одличан посао у тешкој борби против резолуције, али и да сви они који су преживјели ратне страхоте, тортуре и губитке треба да добију прилику да то презентују и медијима, али и цијелом свијету и да им то мора бити приоритет у будућности.

"Свијет мора чути још истине, мора схватити да су Срби страдалници у рату и да смо ми опстали само зато што смо збили редове. План западних амбасада је да ми будемо избрисани са лица земље и зато је Република Српска наша највећа побједа, зато она и данас смета и Америци и Британији, али и Њемачкој, а о Сарајеву и да не говоримо", нагласио је Којић.

Према његовим ријечима, сарајевској политичкој елити смета све што је српско и то не крију.


Нинковић: У сриједу свеобухватна сједница

Нинковић: У сриједу свеобухватна сједница

Којић је истакао да се Срби из Републике Српске и Србије надају да ће спорни документ доживјети фијаско, што би било једино исправно јер би "још једна подвала у виду резолуције дефинитивно уништила дејтонску БиХ".

"Спутњик" је објавио да ће, највјероватније, поново бити одгођена сједница УН о Сребреници и да је могуће да нови термин буде 22. маја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.