Banjaluka

Kojić: Odgađanje glasanja pokazalo bi da većina u svijetu zna istinu o Srebrenici

  • Izvor: SRNA
  • 14.05.2024. 15:37

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je Srni da bi najnovije odgađanje glasanja u Generalnoj skupštini UN o antisrpskoj rezoluciji pokazalo da većina u svijetu zna istinu - da se u Srebrenici jula 1995. godine nije desio genocid.

"Očigledno je i promjena načina glasanja nedovoljna da se dobije dovoljan broj glasova i izglasa takva sramna rezolucija", ocijenio je Kojić.

Kojić je naveo da bi odgađanje glasanja o rezoluciji pokazalo i da je sve ono što su porodice žrtava i predstavnici Republike Srpske i Srbije u prethodnom periodu uradili na dokazivanju istine imalo efekta i odjeka kod država kojima je prezentovana lažna slika o događajima u Srebrenici i Podrinju.


SNSD Bijeljina: Opozicione partije se utrkuju u dodvoravanju centrima izvan Srpske

SNSD Bijeljina: Opozicione partije se utrkuju u dodvoravanju centrima izvan Srpske

"Svijet je shvatio i vidio činjenice i o našem stradanju, vidio je da mi nismo genocidan narod i da je laž koja se godinama servira u zapadnim medijima proizvod onih koji su genocidni i koji žele tu hipoteku i teret da skinu sa svojih leđa i prebace je na Srbe", rekao je Kojić.

On smatra da rukovodstvo i Srbije i Republike Srpske rade odličan posao u teškoj borbi protiv rezolucije, ali i da svi oni koji su preživjeli ratne strahote, torture i gubitke treba da dobiju priliku da to prezentuju i medijima, ali i cijelom svijetu i da im to mora biti prioritet u budućnosti.

"Svijet mora čuti još istine, mora shvatiti da su Srbi stradalnici u ratu i da smo mi opstali samo zato što smo zbili redove. Plan zapadnih ambasada je da mi budemo izbrisani sa lica zemlje i zato je Republika Srpska naša najveća pobjeda, zato ona i danas smeta i Americi i Britaniji, ali i Njemačkoj, a o Sarajevu i da ne govorimo", naglasio je Kojić.

Prema njegovim riječima, sarajevskoj političkoj eliti smeta sve što je srpsko i to ne kriju.


Ninković: U srijedu sveobuhvatna sjednica

Ninković: U srijedu sveobuhvatna sjednica

Kojić je istakao da se Srbi iz Republike Srpske i Srbije nadaju da će sporni dokument doživjeti fijasko, što bi bilo jedino ispravno jer bi "još jedna podvala u vidu rezolucije definitivno uništila dejtonsku BiH".

"Sputnjik" je objavio da će, najvjerovatnije, ponovo biti odgođena sjednica UN o Srebrenici i da je moguće da novi termin bude 22. maja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.