Хрватски министар

Грлић Радман: Комшић је главни извор нестабилности у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 05.06.2024. 22:15

Хрватски министар спољних и европских послова Гордан Грлић Радман оцијенио је да је члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић главни извор нестабилности у БиХ.

"Он се представља као хрватски представник, а то је заиста апсурдно када имамо у виду чињеницу да он није изабран гласовима хрватског народа, тако да у Предсједништву, које је замишљено тако да репрезентује три конститутивна народа, имате једног српског представника и два бошњачка представника", рекао је Грлић Радман.

Руси жестоко одговорили Конаковићу

Руси жестоко одговорили Конаковићу

Хрватски министар је истакао да, ако неко у политички оквир намеће одлуке то говори, с једне стране, о демократском дефициту те земље, а, с друге стране, можда се нема повјерења у политичке лидере те земље, преносе хрватски медији.

Он је рекао да су у Хрватској очекивали да ће се ићи у промјене Изборног закона БиХ јер је, сматра, актуелни закон дискриминаторски и хрватском народу, који је најмалобројнији, онемогућава да сам изабере свог представника.

Грлић Радман је нагласио да Хрвати у БиХ, као аутохтони народ, морају имати једнака права као што имају и остали народи у БиХ.

Он је навео да бошњачки народ као бројно највећи има одговорност и да би требао бити свјестан да је једино равноправност могућа за будућност БиХ.

АТВ у Санкт Петербургу: Многобројне компаније на Форуму

АТВ у Санкт Петербургу: Многобројне компаније на Форуму

"Најбољи је договор и најбољи су резултати и одлуке оних који су изабрани. Значи, изабрани легитимни представници три конститутивних народа и осталих грађана", рекао је Грлић Радман.

Пратите нас и путем Вибера