Hrvatski ministar

Grlić Radman: Komšić je glavni izvor nestabilnosti u BiH

  • Izvor: SRNA
  • 05.06.2024. 22:15

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman ocijenio je da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić glavni izvor nestabilnosti u BiH.

"On se predstavlja kao hrvatski predstavnik, a to je zaista apsurdno kada imamo u vidu činjenicu da on nije izabran glasovima hrvatskog naroda, tako da u Predsjedništvu, koje je zamišljeno tako da reprezentuje tri konstitutivna naroda, imate jednog srpskog predstavnika i dva bošnjačka predstavnika", rekao je Grlić Radman.

Rusi žestoko odgovorili Konakoviću

Rusi žestoko odgovorili Konakoviću

Hrvatski ministar je istakao da, ako neko u politički okvir nameće odluke to govori, s jedne strane, o demokratskom deficitu te zemlje, a, s druge strane, možda se nema povjerenja u političke lidere te zemlje, prenose hrvatski mediji.

On je rekao da su u Hrvatskoj očekivali da će se ići u promjene Izbornog zakona BiH jer je, smatra, aktuelni zakon diskriminatorski i hrvatskom narodu, koji je najmalobrojniji, onemogućava da sam izabere svog predstavnika.

Grlić Radman je naglasio da Hrvati u BiH, kao autohtoni narod, moraju imati jednaka prava kao što imaju i ostali narodi u BiH.

On je naveo da bošnjački narod kao brojno najveći ima odgovornost i da bi trebao biti svjestan da je jedino ravnopravnost moguća za budućnost BiH.

ATV u Sankt Peterburgu: Mnogobrojne kompanije na Forumu

ATV u Sankt Peterburgu: Mnogobrojne kompanije na Forumu

"Najbolji je dogovor i najbolji su rezultati i odluke onih koji su izabrani. Znači, izabrani legitimni predstavnici tri konstitutivnih naroda i ostalih građana", rekao je Grlić Radman.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.