Сарајево

Руси жестоко одговорили Конаковићу

  • Извор: СРНА
  • 05.06.2024. 21:47

Русија не утиче на процесе доношења одлука у БиХ, сматрајући да то треба да буде суверени посао органа власти земље, за разлику од западних амбасада, које својим мијешањем у рад како институција, тако и појединачних политичара, стално пријетећи и манипулишући, трују ситуацију у БиХ својим малигним мијазмима, саопштено је из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

Из руске Амбасаде наводе да нису могли да заобиђу реченицу у поруци министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића упућену неколицини његових колега у државама Источне Европе у вези са одлуком Савјета министара да ускрати могућност грађанима тих земаља да гласају на територији БиХ на предстојећим изборима за Европски парламент.

АТВ у Санкт Петербургу: Многобројне компаније на Форуму

АТВ у Санкт Петербургу: Многобројне компаније на Форуму

"По `увјерењу` Конаковића, на одлуку представника СНСД-а у Савјету министара дјеловао је фамозни `малигни руски утицај`, који, према запажањима министра, расте сваки дан", навели су из Амбасаде и додали да је у тој изјави потпуно одсуство логике.

Из Амбасаде питају како утицај Русије може бити "малиган" за чланове и руководство СНСД-а који се залаже за развој узајамно корисних и конструктивних односа са Руском Федерацијом?

У саопштењу се истиче да реченица из Конаковићеве поруке свједочи само о тежњи да се кривица за насталу атмосферу лажно пребаци на другог користећи примитивне западне русофобичне клишеје.

Пашалић: Уласком у ЕУ БиХ би још више губила становништво

Пашалић: Уласком у ЕУ БиХ би још више губила становништво

"То је потврда властите немоћи да успостави конструктивни дијалог са коалиционим партнерима у интересу како сваког од конститутивних народа БиХ, тако и свих грађана БиХ", истакли су из Амбасаде Руске Федерације.

Савјет министара у другом кругу гласања није постигао потребни консензус за организовање гласања држављана Пољске, Словеније и Румуније који бораве на територији БиХ, на изборима за Европски парламент, те на изборима у Румунији за тијела локалне јавне управе у 2024. години.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.