Замјеник министра одбране у Савјету министара

Гогановић: Што прије омогућити да хеликоптер Србије стигне у помоћ

  • 22.07.2024. 08:24

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да је сарадња министарстава унутрашњих послова Републике Српске и Србије у складу са свим позитивним законским прописима и да не представља никакву пријетњу никоме, поготову када је ријеч о помоћи у природним непогодама, односно у гашења могућих пожара Херцеговини.

"У том контексту поручујем надлежним у Министарству иностраних послова у Савјету министарстава да одобре ангажман хеликоптера из Србије ради пружања помоћи у гашењу евентуалних пожара, будући да хеликоптер који је протеклих дана био интензивно ангажован на пожариштима у Херцеговини мора на сервис", истакао је Гогановић за Срну.

Сви они на нивоу БиХ који учествују у процесу одобравања ангажмана хеликоптера из Србије, поручио је Гогановић, дужни су да политичка препуцавања оставе по страни и позитивно одговоре на захтјев Србије, с обзиром на чињеницу да веома лако могу избити нови пожари, ситуација може да измакне контроли и да животи људи буду угрожени.

''МИП да одобри захтјев Србије за слање хеликоптера, или ће сносити одговорност''

''МИП да одобри захтјев Србије за слање хеликоптера, или ће сносити одговорност''

"Званична политика Републике Србије, Републике Српске, али и БиХ су ЕУ интеграције и зато покажимо Бриселу да смо сазрели да постанемо дио европске породице и да се бавимо интересима грађана, заштитом њихових живота и имовине, а не јефтиним политиканством. Предуслов за ЕУ интеграције су изградња добрих међусусједских и регионалних односа, а не инаћење и игнорисање понуђене помоћи", поручио је Гогановић.

Он је нагласио да додворавање бошњачких политичара својим бирачима и њихово надметања ко ће више напасти Србију никоме не доноси ништа добро, поготово у ситуацији када се посада Хеликоптерског сервиса Републике Српске данима бори са ватреном стихијом и спашава животе и имања и Срба и Бошњака.

"Пожари не питају за националност, као што не питају ни посаде Хеликоптерског сервиса Републике Српске, на челу са директором Бобаном Кустурићем, већ свој посао раде професионално и одговорно. С тога би и надлежни на нивоу БиХ, коначно требали да поступе професионално и омогуће долазак хеликоптера Србије што прије да би се избјегле евентуалне катастрофе", закључио је Гогановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.