Савјет министара БиХ

Галићев захтјев за разрјешење упућен Независном одбору на хитно изјашњење

  • Извор: СРНА
  • 31.07.2024. 17:48

Савјет министара упутио је Независном одбору Парламентарне скупштине БиХ на хитно изјашњење захтјев замјеника директора Агенције за истрагу и заштиту (Сипа) Зорана Галића за разрјешење дужности.

Ријеч је о личном Галићевом захтјеву који је, путем адвокатске канцеларије упутио Савјету министара.

Од Независног одбора, који је предложио Галићево именовање, затражено је да се изјасни о правној процедури у вези с поднесеним захтјевом за разрјешење на лични захтјев, те да се о томе достави информација Савјету министара.

Галић се према наводима Тужилаштва БиХ налази у бјекству у Хрватској након што је сазнао да му се спрема хапшење.

Галић побјегао из државе, па сад у БиХ тражи пензију

Галић побјегао из државе, па сад у БиХ тражи пензију

Из Тужилаштва је раније потврђено да је у акцији ухапшен помоћник командира Јединице Граничне полиције БиХ у Требињу Благоје Миловић, те држављанин Хрватске Ивица Баго, а да је Галић у бјекству.

Осумњичени су за организовани криминал, недопуштен промет акцизних производа, злоупотреба положаја или овлаштења и других кривичних дјела.

"Истрагом је, поред других лица, обухваћен и Галић, због сумње у извршење кривичних дјела примање дара и других облика користи и злоупотреба положаја или овлаштења, у периоду док је обављао дужност директора Граничне полиције БиХ", објаснили су из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм