Savjet ministara BiH

Galićev zahtjev za razrješenje upućen Nezavisnom odboru na hitno izjašnjenje

  • Izvor: SRNA
  • 31.07.2024. 17:48

Savjet ministara uputio je Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH na hitno izjašnjenje zahtjev zamjenika direktora Agencije za istragu i zaštitu (Sipa) Zorana Galića za razrješenje dužnosti.

Riječ je o ličnom Galićevom zahtjevu koji je, putem advokatske kancelarije uputio Savjetu ministara.

Od Nezavisnog odbora, koji je predložio Galićevo imenovanje, zatraženo je da se izjasni o pravnoj proceduri u vezi s podnesenim zahtjevom za razrješenje na lični zahtjev, te da se o tome dostavi informacija Savjetu ministara.

Galić se prema navodima Tužilaštva BiH nalazi u bjekstvu u Hrvatskoj nakon što je saznao da mu se sprema hapšenje.

Galić pobjegao iz države, pa sad u BiH traži penziju

Galić pobjegao iz države, pa sad u BiH traži penziju

Iz Tužilaštva je ranije potvrđeno da je u akciji uhapšen pomoćnik komandira Jedinice Granične policije BiH u Trebinju Blagoje Milović, te državljanin Hrvatske Ivica Bago, a da je Galić u bjekstvu.

Osumnjičeni su za organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih krivičnih djela.

"Istragom je, pored drugih lica, obuhvaćen i Galić, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH", objasnili su iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program