Више од 4 милиона марака

Ево ко је одобрио додатна средства за одржавање локалних избора у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 24.05.2024. 10:44

Замјеник министра финансија и трезора БиХ Мухамед Хасановић одобрио је додатна средства за одржавање Локалних избора 2024. године у износу 4.173.000 КМ.

Хасановић је данас потписао Инструкцију о осигурању додатних средстава Централној изборној комисији БиХ (ЦИК БиХ) за провођење Локалних избора у 2024. години у износу од 4.173.000 КМ.

Подсјећамо, раније је министар финансија и трезора Срђан Амиџић говорио о покушају опозиције да прикаже да је "Српска одобрила средства за измјене Изборног закона који је наметнуо Шмит".

"Када је у питању инструкција о привременом финансирању, која се односила на први и други квартал, та инструкција није предвидјела средстава да се избори одбијају према овом новом закону како га колоквијално називамо, или по закону који наметнуо Кристијан Шмит. 

Постоје они опозиционари који су покушали да прикажу како смо ми одобрили та средства и прихватили Шмитов закон. Ако је то тачно, ја молим њих да коментаришу овај захтјев који сам добио 29.04. 2024. године. Овдје ЦИК тражи додатна средства, односно оно што је предвиђено кроз привремено финансирање, да би могли да имплементирају измјене Изборног закона или оне измјене које је наметнуо Шмит. Ако су та средстава одобрена, ја не знам зашто они прошле седмице траже додатна средства. То је била апсолутна лаж и подвала од стране колега из опозиције", рекао је тада Амиџић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.