Više od 4 miliona maraka

Еvo ko je odobrio dodatna sredstva za održavanje lokalnih izbora u BiH

  • Izvor: ATV
  • 24.05.2024. 10:44

Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović odobrio je dodatna sredstva za održavanje Lokalnih izbora 2024. godine u iznosu 4.173.000 KM.

Hasanović je danas potpisao Instrukciju o osiguranju dodatnih sredstava Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK BiH) za provođenje Lokalnih izbora u 2024. godini u iznosu od 4.173.000 KM.

Podsjećamo, ranije je ministar finansija i trezora Srđan Amidžić govorio o pokušaju opozicije da prikaže da je "Srpska odobrila sredstva za izmjene Izbornog zakona koji je nametnuo Šmit".

"Kada je u pitanju instrukcija o privremenom finansiranju, koja se odnosila na prvi i drugi kvartal, ta instrukcija nije predvidjela sredstava da se izbori odbijaju prema ovom novom zakonu kako ga kolokvijalno nazivamo, ili po zakonu koji nametnuo Kristijan Šmit. 

Postoje oni opozicionari koji su pokušali da prikažu kako smo mi odobrili ta sredstva i prihvatili Šmitov zakon. Ako je to tačno, ja molim njih da komentarišu ovaj zahtjev koji sam dobio 29.04. 2024. godine. Ovdje CIK traži dodatna sredstva, odnosno ono što je predviđeno kroz privremeno finansiranje, da bi mogli da implementiraju izmjene Izbornog zakona ili one izmjene koje je nametnuo Šmit. Ako su ta sredstava odobrena, ja ne znam zašto oni prošle sedmice traže dodatna sredstva. To je bila apsolutna laž i podvala od strane kolega iz opozicije", rekao je tada Amidžić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina