Огњен Тадић

"Деценијама Србе називају лажовима, а мудерис каже да је 'лаж иманентна за Бошњаке'"

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2024. 11:24

Бројни бошњачки медији и странице на друштвеним мрежама, па чак и њихове угледне личности, деценијама се служе исјечком из дјела Добрице Ћосића "Деобе", како би омаловажавали Србе и наметали им "титулу" лажова.

"Ми лажемо да бисмо обманули себе, да утјешимо другога; лажемо из самилости, лажемо из стида, да охрабримо, да сакријемо своју биједу, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид српског патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно…".

Тако гласи исјечак, иначе извучен из контекста, а који поменути покушавају искористити за малтретирање Срба.

Међутим, мудерис Незим Халиловић је једном приликом устврдио да је "лаж иманентна за Бошњаке".

На то се осврнуо савјетник предсједника Републике Српске Огњен Тадић.

"Деценијама Србе малтретирају због романопишчеве фикције о разговору два лика из романа 'Деобе' који је 1961. објавио Добрица Ћосић. А ево шта у стварном свијету свједочи мудерис Н. Халиловић - 'Лаж је иманентна за нас Бошњаке'' (Трибина у џамији Хаџи Ахмета Дукатара, Ливно, 2023.)", написао је Тадић уз објављени снимак.

О самом исјечку из поменутог дјела ми смо већ писали гдје смо објаснили зашто је то извучено из контекста, а текст можете прочитати на линку у наставку.

Citat kojim potkopavaju Srbe je izvučen iz konteksta

Citat kojim potkopavaju Srbe je izvučen iz konteksta


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.