Ognjen Tadić

"Decenijama Srbe nazivaju lažovima, a muderis kaže da je 'laž imanentna za Bošnjake'"

  • Izvor: ATV
  • 22.08.2024. 11:24

Brojni bošnjački mediji i stranice na društvenim mrežama, pa čak i njihove ugledne ličnosti, decenijama se služe isječkom iz djela Dobrice Ćosića "Deobe", kako bi omalovažavali Srbe i nametali im "titulu" lažova.

"Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno…".

Tako glasi isječak, inače izvučen iz konteksta, a koji pomenuti pokušavaju iskoristiti za maltretiranje Srba.

Međutim, muderis Nezim Halilović je jednom prilikom ustvrdio da je "laž imanentna za Bošnjake".

Na to se osvrnuo savjetnik predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić.

"Decenijama Srbe maltretiraju zbog romanopiščeve fikcije o razgovoru dva lika iz romana 'Deobe' koji je 1961. objavio Dobrica Ćosić. A evo šta u stvarnom svijetu svjedoči muderis N. Halilović - 'Laž je imanentna za nas Bošnjake'' (Tribina u džamiji Hadži Ahmeta Dukatara, Livno, 2023.)", napisao je Tadić uz objavljeni snimak.

O samom isječku iz pomenutog djela mi smo već pisali gdje smo objasnili zašto je to izvučeno iz konteksta, a tekst možete pročitati na linku u nastavku.

Citat kojim potkopavaju Srbe je izvučen iz konteksta

Citat kojim potkopavaju Srbe je izvučen iz konteksta


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.