Београд

Дачић: Конаковићеве изјаве примјер бесмисла и мржње бошњачких политичара

  • Извор: СРНА
  • 28.07.2024. 22:03

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да најава министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића да ће тражити суспензију Споразума о полицијској сарадњи БиХ и Србије представља најбољи примјер бесмисла и мржње којом се руководе бошњачки политичари у БиХ.

"Основа свих интеграционих процеса у Европи јесте добра полицијска сарадња. Тај споразум потписан је 2010. године и потписали смо га Садик Ахметовић и ја, уз опште позитивне оцјене тог споразума и у БиХ и у Србији, као и у ЕУ", навео је Дачић у саопштењу.

Он је додао да такви споразуми постоје између свих земаља у региону и оцијенио да је, умјесто сарадње, бошњачким политичарима важнија мржња према предсједнику Србије Александру Вучићу и свему што долази из Србије.

Објављени до сада невиђени снимци урушавања кула након напада у Њујорку

Објављени до сада невиђени снимци урушавања кула након напада у Њујорку

"То је једини случај у Европи да неко тражи суспензију споразума о полицијској сарадњи, што најбоље говори о њиховој политици", истакао је Дачић.

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић најавио је да ће на сједници Савјета министара идуће седмице покренути иницијативу за стављање ван снаге споразума БиХ и Србије о полицијској сарадњи.

Пратите нас и путем Вибера