Beograd

Dačić: Konakovićeve izjave primjer besmisla i mržnje bošnjačkih političara

  • Izvor: SRNA
  • 28.07.2024. 22:03

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da najava ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedina Konakovića da će tražiti suspenziju Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije predstavlja najbolji primjer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH.

"Osnova svih integracionih procesa u Еvropi jeste dobra policijska saradnja. Taj sporazum potpisan je 2010. godine i potpisali smo ga Sadik Ahmetović i ja, uz opšte pozitivne ocjene tog sporazuma i u BiH i u Srbiji, kao i u ЕU", naveo je Dačić u saopštenju.

On je dodao da takvi sporazumi postoje između svih zemalja u regionu i ocijenio da je, umjesto saradnje, bošnjačkim političarima važnija mržnja prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svemu što dolazi iz Srbije.

Objavljeni do sada neviđeni snimci urušavanja kula nakon napada u Njujorku

Objavljeni do sada neviđeni snimci urušavanja kula nakon napada u Njujorku

"To je jedini slučaj u Еvropi da neko traži suspenziju sporazuma o policijskoj saradnji, što najbolje govori o njihovoj politici", istakao je Dačić.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković najavio je da će na sjednici Savjeta ministara iduće sedmice pokrenuti inicijativu za stavljanje van snage sporazuma BiH i Srbije o policijskoj saradnji.

Pratite nas i putem Vibera