Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић у Абу Дабију: Добри односи, без отворених питања

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2024. 10:33

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић борави у једнодневној посјети Уједињеним Арапским Емиратима, гдје је данас у Абу Дабију разговарала са државним министром економије и трговине у Министарству спољних послова Ахмедом ел Сајегом.

Током састанка је истакнуто да су билатерални односи двије стране веома добри, без отворених питања, са огромним простором за унапређење, како привредних и трговинских веза тако и других видова сарадње, првенствено у домену образовања. 

Саговорници су нагласили значај одлуке о укидању виза за држављане БиХ приликом путовања у УАЕ, изразивши очекивање да ће то дати додатни подстрек развоју сарадње у области туризма. 

Овом приликом је разговарано и о закључивању споразума о унапређењу и заштити инвестиција између БиХ и УАЕ, чије усаглашавање је у завршној фази, а који би требао бити потписан током ове године. 

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упознала је саговорника с актуелним политичким и економским приликама, као и о најзначајнијим инвестиционим и туристичким потенцијалима у Републици Српској и БиХ.

Пратите нас и путем Вибера