Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanović u Abu Dabiju: Dobri odnosi, bez otvorenih pitanja

  • Izvor: ATV
  • 17.01.2024. 10:33

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravi u jednodnevnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Еmiratima, gdje je danas u Abu Dabiju razgovarala sa državnim ministrom ekonomije i trgovine u Ministarstvu spoljnih poslova Ahmedom el Sajegom.

Tokom sastanka je istaknuto da su bilateralni odnosi dvije strane veoma dobri, bez otvorenih pitanja, sa ogromnim prostorom za unapređenje, kako privrednih i trgovinskih veza tako i drugih vidova saradnje, prvenstveno u domenu obrazovanja. 

Sagovornici su naglasili značaj odluke o ukidanju viza za državljane BiH prilikom putovanja u UAЕ, izrazivši očekivanje da će to dati dodatni podstrek razvoju saradnje u oblasti turizma. 

Ovom prilikom je razgovarano i o zaključivanju sporazuma o unapređenju i zaštiti investicija između BiH i UAЕ, čije usaglašavanje je u završnoj fazi, a koji bi trebao biti potpisan tokom ove godine. 

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović upoznala je sagovornika s aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama, kao i o najznačajnijim investicionim i turističkim potencijalima u Republici Srpskoj i BiH.

Pratite nas i putem Vibera