Српски члан Предсједништва

Цвијановић: Нестабилност у БиХ узрокују бошњачки представници који брутално крше Устав и Дејтон

 • Извор: СРНА
 • 17.06.2024. 08:06

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да политичка нестабилност у БиХ нема никакве везе са Русијом, већ са својатањем БиХ од бошњачких представника који брутално и у континуитету крше Устав и Дејтонски споразум, уз асистенцију појединих странаца.

На питање Срне да прокоментарише иступ Бећировића на скупу у Швајцарској, гдје је, између осталог, рекао да "проруске снаге угрожавају мир у БиХ" и да "подршка Украјини значи подршку заштити међународног права", Цвијановић је одговорила да Бећировић упорно покушава да личне ставове представи као ставове БиХ, иако оно што говори није усаглашено ни у Предсједништву, нити у било којој другој институцији.

Она је поновила да Бећировић може да говори у своје или евентуално у име бошњачког народа, али не може у име Предсједништва, нити БиХ, јер представља тек једну трећину.

Објављена велика прогноза: Балкан на удару

Објављена велика прогноза: Балкан на удару

"Лицемјерно је да Бећировић говори о угрожавању мира, а да не спомене главног ратнохушкача и свог страначког колегу (Зукана) Хелеза који је, осим што пријети ратом, почео и да позира са пушкама", нагласила је Цвијановић.

Српски члан Предсједништва БиХ је рекла да Бећировић проруским снагама у БиХ лажно назива оне који се супротстављају антидејтонској унитаризацији БиХ.

Она је указала да је Бећировићева намјера да на тај начин привуче додатну пажњу западних земаља, уздајући се да ће то допринијети остваривању бошњачких ратних циљева.

Пратите нас и путем Вибера

 • 10:00 Аутошоп магазин (Р)

  За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

 • 10:30 Гола наука: Плутон - поново откривен, документарни програм (Р)

  '' Гола наука: Плутон - поново откривен, документарни програм (Р)

 • 11:30 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  '''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)