U političkom Sarajevu radi ko šta hoće

Bošnjaci miljenici stranaca

  • Извор: АТВ
  • 11.06.2022. 19:20

Federacija BiH zavisi od ruskog gasa, a potrčali su da uvedu sankcije Rusiji. Osokolili su ih potezi Kristijana Šmita, pa u političkom Sarajevu radi ko šta hoće, ocjena je bivšeg diplomate Borislava Marića. Za ATV kaže da se glasanje sadašnjeg ambasadora BiH u UN-u Svena Alkalaja o Rusiji može okarakterisati kao državni udar.

“Znaju oni svi da ambasador ne smije da glasa bez instrukcije. Znaju oni svi da je Ustav BiH rekao da je Predsjedništvo nadležno za vođenje vanjske politike”, kaže Borislav Marić, bivši diplomata.

To ništa nije urađeno i sada mi ovdje optužujemo Republiku Srpsku i rukovodioce u Republici Srpskoj.

Stav vladajuće koalicije u Republici Srpskoj je da u ovoj situaciji treba da ostanemo neutralni i protiv uvođenja sankcija Rusiji. Što se opozicije tiče, kada je ta priča u pitanju i oni imaju stav - jasno i nedvosmisleno se dodvoravaju strancima i nema šanse da bi podigli ruku za ono što nije po volji stranih ambasadora. To su pokazali i na posljednjoj sjednici Parlamenta kada su napustili sjednicu tokom glasanja. I nije im prvi put. 

“PDP izlazi kada su sve važne odluke za opstanak Republike Srpske u pitanju. Da li po nekoj instrukciji ili iz njima znanih razloga oni izlaze sa glasanja. Pokazuje da su oni spremni da ustavnu poziciju Republike Srpske prokockaju zarad svog odnosa sa strancima”, Momčilo Antonić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Jasno se vidi ko je miljenik stranaca i čiju onu stranu u BiH drže.

 “Iz reda hrvatskog i srpskog naroda može uvesti sankcije, postavlja se pitanje zašto se to isto ne radi i sa bošnjačkom političkom elitom? Zašto se drže ljestve bošnjačkim političarima već 20-30 godina od početka funkcionisanja moderne države BiH?”, istakao je Marko Lucović, politikolog i kolumnista Bild.ba.

Dolaze i njemački državljani, lažno se predstavljaju, nameću odluke. To što je Kristijan Šmit nametnuo odluku o finansiranju izbora je mimo svih pravnih normi, poručuje šef kluba poslanika NPS-a u parlamentu Srpske.

„Šta će se u narednom periodu dešavati – vidjećemo, ali što se tiče stranaka iz Republike Srpske, mi smo spremni na sve scenarije koji se dese. Jednostavno, mi ćemo se truditi i raditi u interesu građana i naroda Republike Srpske kako bi zaštitili naše interese”, izjavio je Diko Cvijetinović, šef Kluba poslanika NPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

I Hrvati u BiH bi da zaštite svoje interese, ali im Bošnjaci ne daju. Pričaju, i da svi hrvatski birači glasaju za jednog kandidata, ne bi bilo dovoljno, jer muslimani uvijek obezbijede više glasova njima podobnom Hrvatu.  


  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина