ПД ПС БиХ

Босић и Грковић подржали наратив о Сребреници

  • Извор: АТВ
  • 18.07.2024. 19:21

СДС-овом Младену Босићу и Ненаду Грковићу из Листе за правду, смета што је Ненад Нешић порекао да се у Сребреници десио геноцид.

То је закључак након гласања о смјени Нешића са мјеста министра, које се у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ одвијало прије два дана. Затражила га је СДА - и то због Нешићевих изјава о Сребреници.

"Оно што мене занима, да ли је срамота Младена Босића и као посланика СДС-а да подржава наратив о Сребреници, јер мене су смјењивали због мојих изјава о Сребреници, због тога што сам наводио да се врше малверзације по питању броја Сребреничана укопаних у меморијалном центру“, рекао је министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић.

Грковић је смјену подржао директно. Босић је био уздржан, али тиме иницијативи практично дао зелено свјетло.

"Ни под којим условима не могу да гласам против смјене Ненада Нешића“, рекао је посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић.

Издали су Републику Српску, поручују им колеге из СНСД-а. Ништа спорно у томе не види предсједник Листе за правду и ред. Небојша Вукановић не крије да је Грковићу дао инструкцију да гласа за Нешићеву смјену, јер га, каже, не интересују поруке о важности српског јединства. Па ни оне из Србије.

"Гласање је показало колико смо ми слободни, немојте од нас очекивати да ми водимо политику Србије. Апсолутно се не наслањамо ни на ког, то је показало сад ово гласање око Нешића. На нас нема нико утицај из Србије, водимо аутентичну политику“, рекао је лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић.

Ону, очигледно, која се поклапа са политиком СДА. Препознали су то и федерални медији, па Босића и Грковића ових дана подижу на пиједестал политичара по својој мјери. Пљуште зато, очекивано, оптужбе на рачун оних који су стали у одбрану интереса Српске.

"Ненад Грковић и Младен Босић су показали да им ништа свето није, није им света Република Српска, није им свето српско јединство. Њима је само битно да буду на насловници свих сарајевских медија који су мене оплели, кажу да сам бахата јер износим чињеницу и истину, а то је да се Младен Босић пустио под скуте сарајевској чаршији“, каже шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Младен Босић није током гласања остао под скутама своје странке. СДС-ов Дарко Бабаљ је гласао против. Против је био и Бранислав Бореновић. Та два гласа, уз осам из СНСД-а и Српског клуба, дало је, по Пословнику, довољних десет из Српске да би иницијатива СДА пала у воду. Да су гласови из Федерације, подебљани Босићевим и Грковићевим уродили плодом, Бошњаци би, вјероватно, већ овладали Министарством безбједности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)