PD PS BiH

Bosić i Grković podržali narativ o Srebrenici

  • Izvor: ATV
  • 18.07.2024. 19:21

SDS-ovom Mladenu Bosiću i Nenadu Grkoviću iz Liste za pravdu, smeta što je Nenad Nešić porekao da se u Srebrenici desio genocid.

To je zaključak nakon glasanja o smjeni Nešića sa mjesta ministra, koje se u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH odvijalo prije dva dana. Zatražila ga je SDA - i to zbog Nešićevih izjava o Srebrenici.

"Ono što mene zanima, da li je sramota Mladena Bosića i kao poslanika SDS-a da podržava narativ o Srebrenici, jer mene su smjenjivali zbog mojih izjava o Srebrenici, zbog toga što sam navodio da se vrše malverzacije po pitanju broja Srebreničana ukopanih u memorijalnom centru“, rekao je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić.

Grković je smjenu podržao direktno. Bosić je bio uzdržan, ali time inicijativi praktično dao zeleno svjetlo.

"Ni pod kojim uslovima ne mogu da glasam protiv smjene Nenada Nešića“, rekao je poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.

Izdali su Republiku Srpsku, poručuju im kolege iz SNSD-a. Ništa sporno u tome ne vidi predsjednik Liste za pravdu i red. Nebojša Vukanović ne krije da je Grkoviću dao instrukciju da glasa za Nešićevu smjenu, jer ga, kaže, ne interesuju poruke o važnosti srpskog jedinstva. Pa ni one iz Srbije.

"Glasanje je pokazalo koliko smo mi slobodni, nemojte od nas očekivati da mi vodimo politiku Srbije. Apsolutno se ne naslanjamo ni na kog, to je pokazalo sad ovo glasanje oko Nešića. Na nas nema niko uticaj iz Srbije, vodimo autentičnu politiku“, rekao je lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Onu, očigledno, koja se poklapa sa politikom SDA. Prepoznali su to i federalni mediji, pa Bosića i Grkovića ovih dana podižu na pijedestal političara po svojoj mjeri. Pljušte zato, očekivano, optužbe na račun onih koji su stali u odbranu interesa Srpske.

"Nenad Grković i Mladen Bosić su pokazali da im ništa sveto nije, nije im sveta Republika Srpska, nije im sveto srpsko jedinstvo. Njima je samo bitno da budu na naslovnici svih sarajevskih medija koji su mene opleli, kažu da sam bahata jer iznosim činjenicu i istinu, a to je da se Mladen Bosić pustio pod skute sarajevskoj čaršiji“, kaže šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Mladen Bosić nije tokom glasanja ostao pod skutama svoje stranke. SDS-ov Darko Babalj je glasao protiv. Protiv je bio i Branislav Borenović. Ta dva glasa, uz osam iz SNSD-a i Srpskog kluba, dalo je, po Poslovniku, dovoljnih deset iz Srpske da bi inicijativa SDA pala u vodu. Da su glasovi iz Federacije, podebljani Bosićevim i Grkovićevim urodili plodom, Bošnjaci bi, vjerovatno, već ovladali Ministarstvom bezbjednosti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)