Свједочио на суђењу Додику и Лукићу

Босанчић: Нико не може да оспори законе које је донијела Народна скупштина Републике Српске

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2024. 15:29

Нико, па ни директор Службеног гласника не може да оспори објављивање закона које је донијела Народна скупштина Републике Српске, рекао је данас генерални секретар Народне скупштине Боран Босанчић, свједочећи на рочишту пред Судом БиХ у процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора „Служеног гласника“ Милоша Лукића.

Босанчић, који је и предсједник Управног одбора „Службеног гласника“, рекао је током саслушања да такозвани „бонски закључци“ нису објављивани у било којем акту у Републици Српској и да их је прочитао на страници ОХР-а.

„Директор Службеног гласника нема могућности да оспори објављивање закона које је донијела Народна скупштина Републике Српске па ни оних усвојених на посебним сједницама, укључујући и оне усвојене на седмој и осмој сједници“, рекао је Босанчић.

Босанчић сматра да све процедуре у вези са доношењем и објављивањем закона и других аката у Републици Српској проводе се искључиво у складу са Уставом и другим позитивним законским прописима.

Горан Бубић, адвокат предсједника Републике Српске Милорада Додика, изјавио је да је свједочење генералног секретара Народне скупштине Републике Српске Борана Босанчића, на рочишту које се води пред Судом БиХ, показало да у правном поретку у БиХ „де јуре“ високи представник нема никакву улогу.

Миљкан Пуцар, адвокат в.д. директора „Службеног гласника“ Милоша Лукић, изјавио је да је данас генерални секретар Народне скупштине веома јасно потврдио да се све радило у складу са Уставом и законом и да је у Народној скупштини испоштована законска процедура, те да у „Службеном гласнику“ нико нема право да обустави и да не објави оно што је усвојила Народна скупштина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.