Миленко Митровић

"Антидејтонски судски процес против предсједника Српске"

  • Извор: СРНА
  • 16.10.2023. 16:30

Лидер Покрета за Бијељину Миленко Митровић оцијенио је да појављивање предсједника Републике Српске Милорада Додика пред Судом у Сарајеву на неутемељеном антидејтонском судском поступку представља чин части и храбрости да се ухвати у коштац са разобличавањем опасних напада на стабилност Српске и БиХ.

Митровић је оцијенио да је предсједник Српске данас самим појављивањем пред Судом у Сарајеву однио историјску побједу над лакрдијашким, сулудим и антидејтонским судским поступком под менторством човјека који се у БиХ лажно представља за високог представника.

У Покрету за Бијељину сматрају да од овог тренутка нико у Српској нема право на повлачење. "Куда назад? Иза је Српска. Иза је наша имовина, наше шуме, ријеке, оранице, поља, куће. Зато нема назад. Морамо напријед", наводи се у саопштењу странке.


Они туже Републику Српску: Пријављивани за корупцију, састанчили са Шмитом, кажњавани

Они туже Републику Српску: Пријављивани за корупцију, састанчили са Шмитом, кажњавани

Митровић, који је и потпредсједник Скупштине града Бијељина, наводи да је побједа народа и побједа предсједника Републике Српске сигурна и већ сада добијена, без обзира какво било понашање тужилаца или судија и сам епилог ове лакрдије и антидејтонског поступка.

Ма како текао овај неутемељени антидејтонски судски поступак, Митровић сматра да ће он потпуно оголити настојања да се насилно укине демократски процес и поништи изборна воља грађана Републике Српске.

"Показаће се пуна апсурдност наметања политичке воље од земаља које су саме себе овластиле да кроје будућност народа на овим просторима, а да при томе, за претходне три деценије од завршетка грађанског рата, није остварено ништа од њихових обећања", истиче Митровић.

Према његовим ријечима, очити је циљ оваквог антидејтонског судског процеса не само спречавање историјског договора између припадника три народа, него и стварање вјештачке кризе ради наставка пљачке природних ресурса Републике Српске и БиХ у цјелини и то у доба када колонизаторима широм свијета народи окрећу леђа.

"Покрет за Бијељину и ја лично, заједно са свим политичким организацијама, установама, институцијама, са цијелим народом, снажно стојимо и стајаћемо иза функције предсједника Републике Српске, који је и по Уставу репрезент народне воље и воље ентитета у БиХ и у иностранству", поручио је Митровић.


Лукић након рочишта окупљене поздравио са три прста

Лукић након рочишта окупљене поздравио са три прста

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора "Службеног гласника" Милош Лукић рекли су на данашњем рочишту у Суду БиХ да не разумије оптужницу за непоштовање одлука Кристијана Шмита, након чега је судија за претходни поступак Јасмина Ћосић Дедовић констатовала да су се они изјаснили да нису криви. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    ''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)