Milenko Mitrović

"Antidejtonski sudski proces protiv predsjednika Srpske"

  • Izvor: SRNA
  • 16.10.2023. 16:30

Lider Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović ocijenio je da pojavljivanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika pred Sudom u Sarajevu na neutemeljenom antidejtonskom sudskom postupku predstavlja čin časti i hrabrosti da se uhvati u koštac sa razobličavanjem opasnih napada na stabilnost Srpske i BiH.

Mitrović je ocijenio da je predsjednik Srpske danas samim pojavljivanjem pred Sudom u Sarajevu odnio istorijsku pobjedu nad lakrdijaškim, suludim i antidejtonskim sudskim postupkom pod mentorstvom čovjeka koji se u BiH lažno predstavlja za visokog predstavnika.

U Pokretu za Bijeljinu smatraju da od ovog trenutka niko u Srpskoj nema pravo na povlačenje. "Kuda nazad? Iza je Srpska. Iza je naša imovina, naše šume, rijeke, oranice, polja, kuće. Zato nema nazad. Moramo naprijed", navodi se u saopštenju stranke.


Oni tuže Republiku Srpsku: Prijavljivani za korupciju, sastančili sa Šmitom, kažnjavani

Oni tuže Republiku Srpsku: Prijavljivani za korupciju, sastančili sa Šmitom, kažnjavani

Mitrović, koji je i potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina, navodi da je pobjeda naroda i pobjeda predsjednika Republike Srpske sigurna i već sada dobijena, bez obzira kakvo bilo ponašanje tužilaca ili sudija i sam epilog ove lakrdije i antidejtonskog postupka.

Ma kako tekao ovaj neutemeljeni antidejtonski sudski postupak, Mitrović smatra da će on potpuno ogoliti nastojanja da se nasilno ukine demokratski proces i poništi izborna volja građana Republike Srpske.

"Pokazaće se puna apsurdnost nametanja političke volje od zemalja koje su same sebe ovlastile da kroje budućnost naroda na ovim prostorima, a da pri tome, za prethodne tri decenije od završetka građanskog rata, nije ostvareno ništa od njihovih obećanja", ističe Mitrović.

Prema njegovim riječima, očiti je cilj ovakvog antidejtonskog sudskog procesa ne samo sprečavanje istorijskog dogovora između pripadnika tri naroda, nego i stvaranje vještačke krize radi nastavka pljačke prirodnih resursa Republike Srpske i BiH u cjelini i to u doba kada kolonizatorima širom svijeta narodi okreću leđa.

"Pokret za Bijeljinu i ja lično, zajedno sa svim političkim organizacijama, ustanovama, institucijama, sa cijelim narodom, snažno stojimo i stajaćemo iza funkcije predsjednika Republike Srpske, koji je i po Ustavu reprezent narodne volje i volje entiteta u BiH i u inostranstvu", poručio je Mitrović.


Lukić nakon ročišta okupljene pozdravio sa tri prsta

Lukić nakon ročišta okupljene pozdravio sa tri prsta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloš Lukić rekli su na današnjem ročištu u Sudu BiH da ne razumije optužnicu za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, nakon čega je sudija za prethodni postupak Jasmina Ćosić Dedović konstatovala da su se oni izjasnili da nisu krivi. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.