Аналитичар

Анђелковић: Против лажи, Срби се морају борити истином

  • Извор: СРНА
  • 18.04.2024. 12:58

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је да је прича о догађајима у Сребреници из јула 1995. године од старта инструментализована и да су многе земље, попут Њемачке и Турске нашле могућност да на томе профитирају, али да се Срби против лажи морају борити међународним промовисањем истине да ту није било геноцида.

"Њемачка или Турска причом о лажном сребреничком геноциду релативизују своје праве геноциде - Холокауст као нацистички, односно геноцид над Јерменима који су спровели Турци", рекао је Анђелковић.

Према његовим ријечима, они који су заиста починили геноцид покушавају да преусмјере пажњу са себе причом да су Срби починили наводни геноцид иако је јасно да то није истина.

"Сада смо ми сви криви, а штавише прича се о нашој кривици, а много више о њиховој, једина ствар је што је наша измишљена на тај начин како је представљена, а њихова је реална", рекао је Анђелковић.


Додик: Није било геноцида у Сребреници, дефиниција није испуњена ни у дијеловима

Додик: Није било геноцида у Сребреници, дефиниција није испуњена ни у дијеловима

Он је указао да колико год непријатељи наставили да раде против, Срби морају да наставе да бране своје и чињеницу да у Сребреници није био геноцид.

"Напросто то је истина и ми од ње не смијемо да одустанемо, ни по коју цијену", рекао је он.

Анђелковић сматра да је, просто вријеме да као народ постанемо много активнији и да гдје год је то могуће правимо изложбе о геноциду над Србима у Другом свјетском рату, о Јасеновцу, о прогонима са којим смо се суочили 90-тих година прошлог вијека.

"То су теме које морамо да намећемо и, са друге стране, да о оном што се десило у Сребреници организујемо манифестације и изложбе од дијелова Америке гдје за то постоји могућност, Европе, Азије јер против лажи се морамо борити активним залагањем за истину, и то не само код своје куће", јасан је Анђелковић.

Према његовим ријечима, Срби морају да иду у дипломатску офанзиву на начин који је разумљив у свијету.


Више од 40 земаља у УН неће гласати за резолуцију

Више од 40 земаља у УН неће гласати за резолуцију

"У САД морамо да представимо присталицама Трампа да је ово прљава игра Бајденове администрације, у Њемачкој заговорницима суверенистичких вриједности да они који нас оптужују заправо оптужују Њемачку и генерално стварају атмосферу да је национални систем и националне вриједности превазиђене. У Азији и Африци треба ставити акценат да се ради о америчком империјализму, значи да будемо активни у цијелом свијету и прилагођени циљним групама којим се обраћамо", истакао је Анђелковић.

Анђелковић је нагласио да какав год буде исход гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН за Србе нема повлачења.

"Они који су закували сукобе на Балкану и кршили међународно право морају да представе да је то неко други радио тако да ће се Запад држати трајно приче о сребреничком `геноциду`, а на Србима је да буду у сталној офанзиви", оцијенио је Анђелковић.

Пратите нас и путем Вибера