Koмисија за концесије БиХ

Амовић ради онако како њему одговара

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2024. 19:30

Koмисија за концесије БиХ лани није издала ниједну концесију. Свеједно, њихов нерад грађани финансирају - сваке године издвајају милионске износе. То, чини се, иде на њихове позамашне плате. Плату од тога прима и Марина Марковић, која је на функцију секретара стигла као другопласирана на недавном конкурсу. По жалби је зато реаговао Одбор државне службе за жалбе БиХ. Укинуо је и вратио на поновно одлучивање.

„Како ни у поновљеном поступку првостепени орган није поступио у складу са упутама Одбора државне службе за жалбе, односно предсједавајући Комисије за концесије БиХ је поново донио рјешење о именовању другорангиране кандидаткиње, то је прворангирана кандидаткиња изјавила нову жалбу Одбору. Одбор је донио рјешење којим је усвојио жалбу, поништио одлуку Комисије“, саопштено је из Одбора државне службе за жалбе БиХ.

Ни ту одлуку Миломир Амовић, предсједник Комисије, не зарезује. Новим рјешењем је потврдио своју одлуку и искључио право жалбе. Амовић увјерен да је недодирљив. За АТВ каже, на то је имао право. Нико други не зна ништа. Тврди, вјеродостојно је само његово мишљење. Радио је искључиво онако како њему одговара.

„Да бих задовољио националну структуру у институцији, мени је одговарало да узмем кандидата број два, зато што ослобађа листу на друго радно мјесто, да узмем државног службеника хрватске националности. Ја руководим институцијом, не руководи Одбор, према томе, требају се поштовати моје одлуке, а не одлуке Одбора. Ако закон каже да могу од успјешних кандидата да поставим ону која мени одговара, ја сам тако поступио“, рекао је Миломир Амовић, предсједник Комисије за концесије БиХ.

Каква је сврха конкурса, ако он одлучује, каже Милорад Којић. Очигледно, према Амовићу, треба да се укине и конкурсна комисија и одбор за жалбе, те да он спроводи самовољу. То се, подсјећа га, зове безакоње.

„Ако неко каже да он има право да изабере кога хоће и ко му је подобан и ко му одговара да буде секретар Комисије за концесије, губи сав смисао законског основа, провођења конкурсне процедуре, именовања комисије, која ће предложити најквалитетнијег кандидата, најквалитетнији кандидат је онај који је освојио највећи број бодова“, истакао је Милорад Којић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Којић каже да се овдје може сматрати да постоји елемената кривичне одговорности, јер је предсједник Комисије злоупотријебио службени положај. Амовић је, како Којић каже, показао сву апсурдност постојања појединих неуставних институција на нивоу БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.