Предсједавајући Комисије и секретар

Огласили се из Комисије за концесије БиХ на писање АТВ-а

  • Извор: АТВ
  • 22.07.2024. 11:26

Из Комисије за концесије БиХ демантовали су писања АТВ-а, а своје виђење су нам послали предсједавајући Комисије и секретар.

Марини Марковић, која је на позицији секретара Комисије за концесије БиХ, споран је прилог емитован "10.07. у Централним вијестима у 19:30" (Централне вијести се емитују од 19 часова) под називом "Амовић ради онако како њему одговара".

Она каже да је конкурсна процедура, након које је именована на мјесто секретара,  урађена у складу са законом, и да је као таква била кандидат који је задовољио услове. Додаје и да руководилац агенције има право "да одабере кандидата са листе успјешних", те да је тако и изабрана.

У свом демантију каже да је Одбор за жалбе изашао из оквира своје надлежности, те је позвала Милорада Којића, да се "боље информише о законима".

Демантовао је и Миломир Амовић, предсједавајући Комисије за концесије, иако је промашио и оно шта му је спорно, као и вријеме када је емитовано.

Споран му је прилог "Комисија за концесије БиХ: Недодирљивост предсједника и нерад", иако прилог таквог назива није емитован у нашим Централним вијестима.

Амовић каже да је нетачан навод да Комисија за концесије издаје концесије, те да је само "регулаторно тијело које врши надзор поступка". Што се тиче именовања секретара Комисије, Амовић каже да је сматрао да " другорангирани кандидат има далеко боље референције радећи у већем броју институција", те да је тако избор пао на тог кандидата. Каже да Одбор за жалбе покушава да "наметне прворангираног кандидата" игноришући све аргументе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.