Сарајево

Амиџић: Грађани испред Суда БиХ показали како се брани позиција Српске

  • Извор: Агенције
  • 17.07.2024. 16:59

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић истакао је да грађани који су се окупили испред Суда БиХ уочи данашњег наставка судског процеса који се води против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића показује како се брани позиција Српске.

“Чули смо доста критичара у протеклом периоду на који начин треба да се брани позиција Републике Српске, али смо овдје свједоци да само један човјек тренутно плаћа ту цијену, а то је предсједник Републике Српске. Овдје има сасвим сигурно довољно патриотски освијештених људи који неће одустати од наших настојања да позиција Републике Српске остане онаква како је дефинисана Дејтоном”, рекао је Амиџић, који је и министар финансија и трезора у Савјету министара.

Пред Судом БиХ данас је настављено суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Српске" Милошу Лукићу.

Додик: Одбијајући свједочење Шмита Суд БиХ штити неправо

Додик: Одбијајући свједочење Шмита Суд БиХ штити неправо

Свједочила је предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић данас је пред Судом БиХ, као свједок одбране предсједника Републике, која је објаснила процедуру усвајања закона у Народној скупштини и Вијећу народа у вези са Законом о објављивању закона и прописа Републике Српске и Законом о непризнавању одлука Уставног суда БиХ.

Поступак против предсједника Републике Српске и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" води се пред Судом БиХ због "непоштовања одлука Кристијана Шмита".

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.