Sarajevo

Amidžić: Građani ispred Suda BiH pokazali kako se brani pozicija Srpske

  • Izvor: Agencije
  • 17.07.2024. 16:59

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić istakao je da građani koji su se okupili ispred Suda BiH uoči današnjeg nastavka sudskog procesa koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića pokazuje kako se brani pozicija Srpske.

“Čuli smo dosta kritičara u proteklom periodu na koji način treba da se brani pozicija Republike Srpske, ali smo ovdje svjedoci da samo jedan čovjek trenutno plaća tu cijenu, a to je predsjednik Republike Srpske. Ovdje ima sasvim sigurno dovoljno patriotski osviještenih ljudi koji neće odustati od naših nastojanja da pozicija Republike Srpske ostane onakva kako je definisana Dejtonom”, rekao je Amidžić, koji je i ministar finansija i trezora u Savjetu ministara.

Pred Sudom BiH danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću.

Dodik: Odbijajući svjedočenje Šmita Sud BiH štiti nepravo

Dodik: Odbijajući svjedočenje Šmita Sud BiH štiti nepravo

Svjedočila je predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić danas je pred Sudom BiH, kao svjedok odbrane predsjednika Republike, koja je objasnila proceduru usvajanja zakona u Narodnoj skupštini i Vijeću naroda u vezi sa Zakonom o objavljivanju zakona i propisa Republike Srpske i Zakonom o nepriznavanju odluka Ustavnog suda BiH.

Postupak protiv predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" vodi se pred Sudom BiH zbog "nepoštovanja odluka Kristijana Šmita".

Pratite nas i putem Vibera