Саоптшење

Амбасада Србије о вандалском чину у Сарајеву: Починиоце идентификовати и привести правди!

  • Извор: АТВ
  • 14.06.2024. 18:36

Амбасада Републике Србије у Босни и Херцеговини најстроже осуђује данашњи вандалски чин исписивања непримјереног графита на згради поред наше амбасаде у Сарајеву, саопштено је.

- Позивамо надлежне органе БиХ да, у најкраћем року, предузму мјере из својих надлежности, како би се починиоци овог дјела што прије идентификовали и привели правди. Такође, Амбасада Републике Србије у БиХ позива представнике институција у БиХ да се јавно ограде од оваквих етнички и национално мотивисаних дјела - наводи се у саопштењу Амбасаде.

Међусобно уважавање сва три конститутивна народа која живе у БиХ, али и држава у региону, основни је предуслов мира и стабилности, поручено је из амбасаде Србије.

Поред капије Амбасаде Србије у Сарајеву освануо натпис

Поред капије Амбасаде Србије у Сарајеву освануо натпис "геноцидаши"

- Узимајући у обзир да су на мети вандала данас у Сарајеву и амбасаде Словачке и Мађарске, желимо да вјерујемо да је овакво распиривање мржње само изоловани случај, изведен од стране појединаца - наводи се у саопштењу.

Како кажу, Србија ће наставити да буде конструктиван партнер државама у окружењу и увијек ће се залагати за бољу будућност свих грађана, без обзира на националну, етничку и вјерску припадност.

Очигледно су у Сарајеву незадовољни резултатом гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН, гдје су Бошњаци очекивали већу подршку за наведену резолуцију.

МУП Кантона Сарајево се није оглашавао о овом вандализму и уништавању имовине.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.