Saoptšenje

Ambasada Srbije o vandalskom činu u Sarajevu: Počinioce identifikovati i privesti pravdi!

  • Izvor: ATV
  • 14.06.2024. 18:36

Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini najstrože osuđuje današnji vandalski čin ispisivanja neprimjerenog grafita na zgradi pored naše ambasade u Sarajevu, saopšteno je.

- Pozivamo nadležne organe BiH da, u najkraćem roku, preduzmu mjere iz svojih nadležnosti, kako bi se počinioci ovog djela što prije identifikovali i priveli pravdi. Takođe, Ambasada Republike Srbije u BiH poziva predstavnike institucija u BiH da se javno ograde od ovakvih etnički i nacionalno motivisanih djela - navodi se u saopštenju Ambasade.

Međusobno uvažavanje sva tri konstitutivna naroda koja žive u BiH, ali i država u regionu, osnovni je preduslov mira i stabilnosti, poručeno je iz ambasade Srbije.

Pored kapije Ambasade Srbije u Sarajevu osvanuo natpis

Pored kapije Ambasade Srbije u Sarajevu osvanuo natpis "genocidaši"

- Uzimajući u obzir da su na meti vandala danas u Sarajevu i ambasade Slovačke i Mađarske, želimo da vjerujemo da je ovakvo raspirivanje mržnje samo izolovani slučaj, izveden od strane pojedinaca - navodi se u saopštenju.

Kako kažu, Srbija će nastaviti da bude konstruktivan partner državama u okruženju i uvijek će se zalagati za bolju budućnost svih građana, bez obzira na nacionalnu, etničku i vjersku pripadnost.

Očigledno su u Sarajevu nezadovoljni rezultatom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, gdje su Bošnjaci očekivali veću podršku za navedenu rezoluciju.

MUP Kantona Sarajevo se nije oglašavao o ovom vandalizmu i uništavanju imovine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.