U toku sanacija krova Muzeja savremene umjetnosti

  • 09.08.2020. 13:09

Sanacija krova Muzeja savremene umjetnosti počela je ovih dana, u okviru prve faze velike obnove zgrade ove institucije kulture.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković, kazala je da je riječ o spomeniku pod zaštitom države i da su, uz redovne dozvole bile neophodne i dozvole Zavoda za zaštitu spomenika.

"Sredinom ljeta smo započeli obnovu, odnosno sanaciju krova što je centralni dio muzeja, a biće sanirane i prostorije ispod krova koje će služiti za biblioteku i čitaonicu. U novembru ove godine planiramo početak radova sa prednje strane zgrade gdje će biti sanirani ulazni hol i vrata. Biće ugrađen i lift koji će povezati dvije etaže muzeja, odnosno, na taj način, stavićemo u funkciju i potkrovlje zgrade", istakla je Vujković i dodala da će kompletna sanacija muzeja biti obavljena kroz tri ili četiri faze.

Potpuna obnova podrazumijeva i obnovu fasade sa ambijentalnom rasvjetom, potom obnovu entrerijera kao i uređenje nekadašnjeg perona željezničke stanice, koja se tu ranije nalazila, u prostor prilagođen današnjem vremenu.

Projekat obnove Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, uradio je projektni tim profesora sa banjalučkog Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, a obnovu su finansijski podržali Kabinet predsjednika Republike Srpske i Ambasada SAD u BiH.
 

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм