СПС

Стрика: Манипулација и прикривање стварних тема у раду Скупштине Града

  • 30.07.2024. 09:46

Шеф Клуба одборника ПДП-а Драган Милановић јуче је позвао руководство Скупштине Града Бања Лука да се уразуме и закажу сједницу Скупштине, позивајући се на важност тема за грађане. На ово је реаговао Драган Стрика из Клуба одборника Социјалистичке партије Српске - СПС-а, истичући да нема ништа против одржавања Скупштине, али је против манипулације и прикривања стварних тема због којих градоначелник Станивуковић и његова екипа траже хитност.

„Немамо ништа против одржавања Скупштине, али смо против манипулације и прикривања стварних тема због којих Станивуковић и екипа траже хитност. Милановић је, између осталог, рекао да се међу темама треба наћи и регулациони план. Ако је тај план у интересу грађана, да ли то значи да су уважене примједбе многобројних Бањалучана који најављују протесте уколико се измијени регулациони план на њихову штету?“ пита се Стрика.

Он даље позива одговорне у Граду да одговоре Бањалучанима шта је са њиховим примједбама са јавне расправе, гдје су се јасно изјаснили против бетонизације својих насеља.

„Међу њима су и они преварени који су купили станове у насељу гдје је требала бити школа, а сада им Град на том мјесту обећава ни мање ни више него четири ламеле. Хоћете ли предложити и усвојити регулациони план који је на штету грађана? Гдје уклањате и умањујете вртиће и школе како би се градиле зграде?“ закључује Стрика.

Стрика наглашава да је транспарентност и одговорност према грађанима приоритет, те да се мора осигурати да све промјене у регулационим плановима буду у складу са интересима становника Бања Луке, а не на њихову штету.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: